Paní bdm, prosím, znovu soutěž?

• (neregistrovaný)

9. 5. 2006 16:03

Dobrý den Vám přeji,
    hledala jsem v zákonu o dani z příjmu, co by se hodilo na soutěž pro lékárníky. A jak tedy uplatnit odměny v této soutěži, daňově či nedanově?
    Našla jsem par. 24, odst. zc? Vysvětluji si to tak, že tytonáklady mi ovlivňují výnosy firmy, zvyšují.
    Co říkáte? Myslíte, že bychom tomohli použít?
    Vydala bych k tomu směrnice, a dodala výsledovku, že opravdu tato soutěž zvýšila naše tržby...

Díky moc
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2006 16:48

bdm (neregistrovaný)

Re: paní bdm, prosím, znovu soutěž?
      *** No klobouk dolů - jste šikovná :-)))) Použít by šel ale musíte být opatrní. Především náklad musí prokazatelně přímo souviset s výnosem, další podmínkou je, že vlastně nejdříve musíte znát výnos, a pak až použít ten náklad maximálně do výše výnosu. Takže byste výdaje na repre účtovali nedaňově a až při prokazetelném výnosu z repre-akce byste ten náklad mohli uplatnit daňově ***

• 11. 5. 2006 6:31

Blanka (neregistrovaný)

Re: paní bdm, prosím, znovu soutěž?
      -------
      Dobré ráno,
      ani nevíte jak jxte mě potěšila..tedy s tím kloboukem.. já si v poseldní době o sobě myslím, že jsem totální blbec... jsem na novém a v noci nespím a tnou mi ruce co zase bude.. snad se to uklidní.. jsem holt už starší paní a těžce si zvykám na nové prostředí. Včera jsem byla na školení mezd a tak jsem si trošku taky spravila sebevědomí. Snad i ty mzdy zvládnu, včera jsem viděla poprvé program. v pondělí musí být hotovo, a dnes zde konečně, snad, proběhne stěhování a dostanu už svůj stůl.... tak jsem si vylila srdíčko:))
      Tu věc s lékárnama ještě promyslím, a ?asi je to dobře, dávat zatím na nedaňové, no, snad by ještě šlo.. účtovat si to vše na středisko - náklady a výnosy a zde bych jasně uviděla jak to zaúčtovat v konečné fázi.

------
      díííííky moc a moc, ani nevíte, jak tohle diskusní forum pomáhá
      Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).