Re: Nesplnění zákonné registrace k DPH
Je to strašné, ale chápu to, také mám takového jednoho podnikatele, který se pohybuje cca 800.000 - 999.000,-Kč a vidím ho jen jednou do roka v březnu a vždy trnu, zda též neprošvihnul registraci.
Dalšímu takovému jsem v prosinci řekla, že překročil limit a že je nutné se registrovat - vše mi odkýval a můj následný dotaz jak proběhla registrace odpověděl že hladce a já to pustila z hlavy(to byl prosinec), a když jsem mu v dubnu vystavovala jeho první letošní fakturu tak mi bylo divné, že není na netu v registru, tak jsem mu řekla ať mi donese osvěčení o registraci a on řekl, že tam prosinci sice šel, ale nedošel a pak už na to zapomněl. Naštěstí neměl nic vyfakturováno. Též šel okamžitě na kontrolu. A na té zase nechápali, že nemá žádné přijaté a ani vydané doklady za rok 2006 a že přešvihl limit k registraci DPH.
PROSTĚ na to kašlou (mají jiné starosti) a já je chápu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
10. 5. 2006 12:36
Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o radu.
Klientka vedoucí daňovou evidenci překročila obrat 1.000.000,-- v 9/2005, nesplnila povinnou registraci do 15.10.2005 a nestala se plátcem DPH od 1.12.2005.
Po zpracování evidence v březnu 2006 (1x za rok) na to byla upozorněna a byla jí vystavena přihláška. Tu však odevzdala až 19.4.2006. Od tohoto data se tedy stává plátcem DPH.
Na FÚ jsme byli nuceni doložit příjmy roku 2005 a nyní i za 2006.
Vím, že náhrada za nesplnění povinnosti registrace může být až 10%. Příjmy jsou v částce skoro 500.000,-- (od 12/05-18.4.2006). Náhrada - 50.000,-- tedy dost vysoká. Paní z FÚ říkala, že určitě uplatní tu nejvyšší částku.
Co s tím? Setkal jste se někdo s podobnou situací?
Klientka rok 2005 ukončila se ztrátou 700.000,-- a od počátku roku je opět ve ztrátě, dokonce uvažuje o ukončení podnikání. Další pokuta by byla hřebíčkem do rakve.
Poradí někdo - prosím !