Re: zmocneni k DPH par. 26, odst.3 ???
Nebuďte smutný, jsem na tom podobně. Napíšu nějaký dotaz a jen 3x za celou dobu, co jsem potřebovala pomoci, se mi stalo, že mi někdo odpověděl. Nakonec si to stejně musím vyřešit sama, ale zabere to spoustu času a námahy. Ale jsem na to zvyklá. Asi máte taky hodně komplikované otázky, že Vám na ně nikdo nechce(nebo nemůže) odpovědět.
Takže hodně zdaru Vám přeji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2006 16:15
Vazeni, mam zase dotaz :
zahranicni partner (NEMECKO) mi poslal :
Zplnomocneni dle par. 26 odst. 3 zak o DPH k vystavovani danovych dokladu resp. dobropisu........
nasel jsem si dany paragraf :
(3) Plátce, který uskutečňuje zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně, může zplnomocnit k vystavení daňového dokladu svým jménem
a) osobu, pro kterou se zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně uskutečňuje, pokud se plátce, který zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně uskutečňuje, písemně zaváže, že přijme všechny takto vystavené daňové doklady, nebo
b) třetí osobu.
--------------------------------------------------------------
Jde mi o to, co mi z toho vyplyva? Ja vystavuji faktury v ceske měně vcetne DPH, preprava je na uzemi CZ. Nemec mi jen posila eura na ucet. Moje ceske faktury nechce.
Me jde o to, ze pokud ho zmocnim, on si bude vystavovat danove doklady sam a ja taky svoje - pro odvod DPH. Pak se muze stat, ze on si napise jine castky nez ja a ja budu mit problem s FU.
Prosim o radu jake mate zkusenosti se zmocnenim.
Dekuji predem Karel