Moc prosím o radu

• (neregistrovaný)

10. 5. 2006 16:38

Dobrý den,

prosím o radu: v přiznání k DPH mám v případě uskutečněných plnění vyplněny pouze dva ř.: 210 a 220; netuším, zda do ř. 510 mám uvést součet ř. 210 a 220, nebo pouze obsah ř. 210?

Moc děkuji za radu;o))

Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 5. 2006 16:47

Anonym. (neregistrovaný)

Re: Moc prosím o radu
      Do ř. 510 se uvádí tyto údaje z ř. 210 + 215 + 410 + 425 + 430 + 440 a dále plnění s nárokem na odpočet daně s místem plnění mimo tuzemsko, dále plnění dle § 89 a dle § 90.
      Tedy údaj z ř. 220 nikoliv.

• 10. 5. 2006 17:14

Hanka (neregistrovaný)

Já právě nerozumím těm plněním s nárokem na odpočet s místem plnění mimo tuzemsko - připočtu do ř. 510 tedy ř. 320 (nákup z EU)?

Děkuji Vám za čas, který věnujete mému dotazu;o))

H.

• 10. 5. 2006 17:49

Anonym. (neregistrovaný)

Např. stavební práce v SR - místo zd. plnění je tam, kde se nemovitost nachází. Pokud stavební práce fakturujete plátci, on si přidaní a odvede DPH v SR. Pokud fakturujete neplátci, pak vy se musíte zaregistrovat v SR (tam, kde je místo zd. plnění) a vy by jste tam museli odvést DPH. V ČR není místo zd. plnění, proto vy nebudete v ČR DPH odvádět, ale musíte uvést v ř. 510. Jde o zdanitelné plnění, kdy máte nárok na odpočet daně na vstupu, ale DPH se odvádí v jiném čl. státě, jelikož tam místo zd. plnění je mimo tuzemsko.

• 11. 5. 2006 11:10

Hanka (neregistrovaný)

Ještě dotaz
      Já jsem asi natvrdlá, ale stále mi není jasné, zda pořízení zboží z jiného členského státu EU (místo zd. plnění je rovněž mimo tuzemsko) se do ř. 510 promítne nebo ne.

Děkuji a přeji příjemný den.

H.

• 11. 5. 2006 12:19

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Ještě dotaz
      Ne. Do ř. 510 uvedete pouze vaše výkony. Tedy ty výkony, které neuvádíte v přiznání k DPH, protože místo plnění je mimo ČR (např. dodání zboží s montáží, práce na nemovitosti v EU, poskytnutí služeb s MP v EU nebo zahraničí) zahrnete do ř. 510.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).