Re: DPP
Dobrý den, pracovla jsem v agentuře práce. Pokud je DPP uzavřena na 50 hodin, pracovník na ni smí odpracovat 50 hodin, a to kdykoliv během roku počínaje datem podepsání. Pokud ji uzavřel 15.5. může práci dodělat kdykoliv do konce roku. Když by práci odpracovat do konce roku nestihl, proplatí se mu jen to, co odpracoval, a příští rok se uzavře nová DPP. DPP se smí uzavřít až na 100 hodin ročně (na jednoho zaměstnavatele). Doufám, že se nepletu, že od doby, kdy jsem přestala pracovat v obotu (1 rok), nenastala novelizace zákonů. Přeji hezký den, Lucie
Re: DPP
Stačí, když v měsíci, ve kterém je vyplacena odměna, srazíte srážkovou daň (nebo zálohovou - podle výše) a odvedete ji FÚ. Pokud vše dostane zaplaceno až po vykonání práce, tj. v červnu, za květen neodvádíte nic. J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2006 11:01
Uzavřel jsem DPP kdy práce začne 15,05 ale dodělána bude až k 31.06 práce je sjednána na 50 hod.Nejsem si jistá zda to nebude problém pro úřady,bohužel pracovník tuto práci začne v květnu ale dokončovat ji bude až v červnu.