Slouč.platební kalendář - zálohy elektř

• (neregistrovaný)

11. 5. 2006 12:54

Mám sloučený platební kalendář na zálohy na elektřinu. Jeden vystavený 14.10.2005 splatný do 2.11.2005 a druhý vystavený 12.1.2006 splatný do 1.2.2006. Jelikož jsme neměli finanční prostředky na úhradu těchto záloh, uhradili jsme je až na základě upomínky, kdy nám chtěli odpojit elektřinu, tj. 10.4.2006 a 26.4.2006. Na dokladu je napsáno, že odpočet daně lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky uvedené v rozpisu plateb.
    Jelikož jsem uhradila obě částky po splatnosti a navíc jeden daň. doklad byl z roku 2005, nevím zda si mohu DPH ze záloh uplatnit ihned při zaplacení zálohy. Bude asi lepší počkat na konečnou fakturu za spotřebu elektřiny a DPH si uplatnit až na základě této faktury.

Může mi někdo, prosím, napsat Váš názor?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2006 13:02

Zdena (neregistrovaný)

Re: Slouč.platební kalendář - zálohy ele
      V tomto případě bych raději také skutečně počkala až mi příjde konečná faktura za elektřinu nebo bych zavola laa požáídala o vystavení daňového dokladu na zaplacenou zálohu.

• 11. 5. 2006 18:20

Vlaďka (neregistrovaný)

Oni vám ho nevystaví, protože platební kalendář je daňovým dokladem(po zaplacení), na konečné faktuře budou odečteny zálohy včetně DPH a doklad bude jen na rozdíl, tak to si též neodečtete. Já bych uplatnila odpočet podle data zaplacení - lze doložit, kdy to bylo, nehledíc na datum na platebním kalendáři.

• 11. 5. 2006 23:36

TakyZdena (neregistrovaný)

Souhlas s paní Vladkou. Hezky podané vysvětlení na téma daňový doklad, platební a splátkové kalendáře je také na adrese:
      http://www.sagit.cz/pages/MessageBlanksql.asp?cd=7&typ=r&str=&hledany=&obdobi=5;2006&ClubID=0&MessageID=46329

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).