Re: Slouč.platební kalendář - zálohy ele
Oni vám ho nevystaví, protože platební kalendář je daňovým dokladem(po zaplacení), na konečné faktuře budou odečteny zálohy včetně DPH a doklad bude jen na rozdíl, tak to si též neodečtete. Já bych uplatnila odpočet podle data zaplacení - lze doložit, kdy to bylo, nehledíc na datum na platebním kalendáři.
Re: Slouč.platební kalendář - zálohy ele
Souhlas s paní Vladkou. Hezky podané vysvětlení na téma daňový doklad, platební a splátkové kalendáře je také na adrese:
http://www.sagit.cz/pages/MessageBlanksql.asp?cd=7&typ=r&str=&hledany=&obdobi=5;2006&ClubID=0&MessageID=46329
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2006 12:54
Mám sloučený platební kalendář na zálohy na elektřinu. Jeden vystavený 14.10.2005 splatný do 2.11.2005 a druhý vystavený 12.1.2006 splatný do 1.2.2006. Jelikož jsme neměli finanční prostředky na úhradu těchto záloh, uhradili jsme je až na základě upomínky, kdy nám chtěli odpojit elektřinu, tj. 10.4.2006 a 26.4.2006. Na dokladu je napsáno, že odpočet daně lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky uvedené v rozpisu plateb.
Jelikož jsem uhradila obě částky po splatnosti a navíc jeden daň. doklad byl z roku 2005, nevím zda si mohu DPH ze záloh uplatnit ihned při zaplacení zálohy. Bude asi lepší počkat na konečnou fakturu za spotřebu elektřiny a DPH si uplatnit až na základě této faktury.
Může mi někdo, prosím, napsat Váš názor?
Děkuji