Změna sídla firmy

• (neregistrovaný)

11. 5. 2006 13:23

Prosím o radu. Přestěhovali jsme sídlo firmy a zapoměli jsme na nahlášení změny sídla na Ž.Ú. Jak vysoká pokuta mě čeká a jak při takové kontrole postupovat. Děkuji L.V.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2006 13:30

Lucie (neregistrovaný)

Re: změna sídla firmy
      Nám se stalo to samé. Pokutu jsme neplatili. Jen tam rychle zavolejte a domluvte se s nimi, jaké doklady je nutné dodat k přehlášení sídla. Nezapomeňte, že změnu sídla musíte nahlásit i na jiná místa: Katastrální úřad, Finanční úřad, Váš bankovní dům, elektrárny, plynárny, všemožné licenční úřady...

Zatím, Lucie

• 11. 5. 2006 13:45

pája (neregistrovaný)

Ze zkušenosti: nedávají pokuty, pokud to není dlouhá doba(rok), jen pohrozí prstem. Dodáte dokument opravňující v novém sídle přebývat- nájemní(podnájemní smlouva), někde chtějí i souhlas vlastníka, pokud jste vlastníky, tak výpis z katastru, pak Vám vystaví nové ŽL s novým sídlem, následně musíte podat návrh na změnu sídla na OR, kde rovněž doložíte, jako na ŽÚ.
      Pak musíte na všechny úřady, jak psáno dále, změnu rovněž nahlásit.Pouze vynechte katastrální úřad.

• 11. 5. 2006 13:54

Lucie (neregistrovaný)

S tím katastrálním úřadem si jistá nejsem. Po nás to vyžadovali, protože jako firma vlastníme další pozemky... Z praxe: přikládali jsme výpis z katastru do žádosti o dotaci ještě se starým, neplatným sídlem. Dokument nám byl navrácen s tím, že sídlo je neplatné a neshoduje se sídlem uvedeným v ostatních dokumentech... Když jsem se na katastrálním úřadu ptala, zda-li je přehlášení povinné ze zákona, řekli mi, že ano... Tak si na katastrální úřad zavolejte, oni Vám poradí nejlépe...

• 12. 5. 2006 10:23

lENKA (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za Vaše rady. Nahlásila jsem se na pondělí na Ž.Ú. a tak doufám, že to zvládnu a vyvázneme bez pokuty. Přeji Vám krásný den

S tím katastrálním úřadem si jistá nejsem. Po nás to
      >vyžadovali, protože jako firma vlastníme další
      >pozemky... Z praxe: přikládali jsme výpis z katastru do
      >žádosti o dotaci ještě se starým, neplatným sídlem. Dokument
      >nám byl navrácen s tím, že sídlo je neplatné a
      >neshoduje se sídlem uvedeným v ostatních dokumentech... Když
      >jsem se na katastrálním úřadu ptala, zda-li je
      >přehlášení povinné ze zákona, řekli mi, že ano... Tak si na
      >katastrální úřad zavolejte, oni Vám poradí nejlépe...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).