Re: Daňové přiznání o.p.s.
Bohužel to nijak nejde provést. Školné musíte zaúčtovat předpisem (do výnosů), který musí vycházet z Vašeho předpokladu školného za kalendářní rok a není rozhodující, kdy bude škole zaplaceno. Já osobně předpisy školného účtuji vždy na 378/602, úhrady 221/378 a pokud mi někdo nezaplatí, mám zůstatek na účtě 378 a ne na 385. Na tomto účtě se účtují příjmy příštích období - a to např.nevyfakturované práce, služby, dodávky energie apod. Stává se, že někdo platí zase dopředu např. v září zaplatí za půl rok školného a to musíte taky rozlišit (částku přeplatku vyčlenit) a odúčtovat na účet 384 - výnosy příštích období. Je to celkem náročné to takhle "rozpitvat", kdo Vám zaplatil i na rok 2006 a kdo Vám zase dluží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2006 14:08
Dobrý den, zpracovávám DP jedné škole, která je o.p.s. I přes možnost odečtu podle §20 odst.7, vychází nutnost zaplatit daň. Nevíte někdo o možnosti odečtu dosud nezaplaceného školného, které se eviduje na 385xxx/602xxx, přímo v daňovém přiznání? Jsou to vlastně pohledávky, které měly být zaplaceny do konce roku 2005, ale škole přijdou na účet až v roce 2006 a zhoršují hospodářský výsledek. Děkuji moc