Re: spolupracující osoba OSVČ
Ano, musel, SP a ZP byste platili ze skutečně dosaženého zisku. U SP potom zálohy při překročení hranice příjmu pro OSVČ vedlejší, u ZP zálohy bez ohledu na minimální výši- tedy opět ze skutečného zisku.Dále se na vás nevztahuje ustanovení o minimálním základu daně- §7/c ZDP. Výše výdělku nemá vliv na vyplácení důchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2006 15:01
Dobrý den, od června budu starobí důchodce (důchod cca 7000kc) a budu nadále pokracovat jako OSVČ na vedlejší činnost. Abych neplatila pojistné na soc a důch. tak musí být moje příjmy v nějaké hranici.Můj manžel je také starobní důchodce (důchod cca 9500Kč) a napadlo mě, zda bych homohla uvádět jako spolupracující osobu a rozepsat na něho např 50% příjmů a výdajů.On by se musel registorvat jako podnikající OSVČ taky vedlejší činnost?
jaký by to mělo vliv na důchod a zdanění a bylibychom povinni platit min. zálohy na zdravko a socko?
díky