Re: Ojetý osobní automobil v účetnictví
Záleží jakou "hranici" pro majetek jste si zvolili ve Vašem účetnictví(ve vnitropod. směrnici). Pokud máte uvedeno, že při pořízení do 40tis.účtujete přímo do nákladů, tak ano. Já osobně zastávám názor, že se jedná o majetek s dobou použitelnosti delší než jeden rok a tudíž ho časově rozlišuji alespoň na 24měs. Mám uveden limit do 20tis.přímo do nákladů, nad 20tis.Kč způsobem: pořízení 042/321,zařazení do evidence 022/042, účetní odpis na 24měs. 551/082 a 381/082. V dalším období pak zbývající část do nákladů 551/381.
Re: Ojetý osobní automobil v účetnictví
To je pravda a po jednom školení jsem se rozhodla,že to takto budu účtovat. Náš daňový poradce mi řekl, že jsem sebemrskačská a nepotřebuji dělat takové blbosti.Ale stejně si myslím, že to má být rozepsané do nákladů aspoň na dva roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2006 18:12
Prosím o radu,zakoupili jsme ojetý osobní automobil za 39 tisíc Kč.Vedeme účetnictví,jak automobil zaúčtuji.