Re: ještě dodatek
Nechápu, při zápisu mám možnost pouze3 řádky - 5%, 19% a 0%.
Tudíž do 0% zapíšu pouze rozdíl mezi nakoupenými a vrácenými obaly.
Z hlediska DPH nemusím evidovat obaly. Tak teď nevím, musí se evidovat obaly během roku? Podle jakého nařízení nebo zákona? Jak jsem psal tak je zaeviduji pouze na konci roku při inventuře. U obalů už nezkoumám kolik jsem jich nakoupil a kolik vrátil, jenom kolik jich zůstalo na skladě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2006 12:45
Chtěl bych se vráti k otázce obalů. Jedná se opět o hospodu. Vedu DE a používám účto. Na Pandoře jsem si přečetl opět několik příspěvků na toto téma. Na fakturách z pivovarů je hodnota zboží + DPH + hodnota obalů 0% DPH, zároveň tam řidič dopíše počet obalů, které se vracejí. Ve většině případů nákup obalů = vrácené obaly. V některý případech se však nakoupí více obalů (koupí se více sudů s pivem při pořádání větších akcí) následně se zase vrátí více sudů prázdných . Fakturu zaeviduji jako NZ hodnota zboží + DPH a v nulové sazbě DPH zapíši rozdíl mezi nákupem a prodejem obalů (jeden názor říká zapsat v 0% sazbě nákup a do řádku záloha prodej obalů). Další názor: eviduje se NZ zvlášť, nákup obalů zvlášť a vrácení (prodej) obalů také zvlášť. U jedné faktury jsou potom tři zápisy. Prosím o Váš názor a přeji hezký den.