Re: výdaje % a pojistné
Pokyn č. D-190
k jednotnému postupu při uplatňování některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů
K § 7 odst. 10 zákona
Pojistným na sociální zabezpečení a příspěvkem na státní politiku zaměstnanosti a pojistným na všeobecné zdravotní pojištění se rozumí i pojistné placené poplatníkem jako zaměstnavatelem.
Osobně mě to je "proti srsti" ale nedá se nic dělat, je to tak.
Re: Tak to je síla :-(
Tak to je dnes druhé velké překvapení tady, to jsem opravdu netušila a neodvážila bych se to udělat. Myslím, že se o tom tady nikdy nepsalo, většinou kdo má zaměstnance tak neuplatňuje výdaje procentem, ale stejně by mě zajímalo, jestli jste to někdo věděl a použil v praxi? J.F.
Re: Tak to je síla :-(
Tady tušení nic nepomůže. Zde jsou opravdu, ale opravdu
nutné znalosti. Alespoň o tom, k d e c o hledat.
Tento pokyn lze použít již za zdaňovací období 1998.
Finanční zpravodaj 1/1999
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2006 12:49
Pokyny k příloze č.1 jsem pročetla několikrát, ale stále nenacházim jasnou odpověď na můj dotaz. Pokyny k ř. 103 si totiž může vyložit každý po svém a kdyby nám to neříkali na školení tak by mě ani nenapadlo pojistné odvedené zaměstnavatelem za zaměstnance započítat do řádku 103. Ale na školení nám tvrdili, že tam patří.
Takže ještě jednou prosím o Vaše názory. Při uplatnění výdajů % se do řádku 103 - pojistné, započítává pojistné uhrazené pouze za OSVČ nebo i pojistné odvedené zaměstnavatelem za zaměstnance.
Děkuji Lenka