Re: fin. vlast. kapitálem
O to právě máme na to platit ze svého, to dost lidí připraví o náladu)). Nevydávejte se za paní bdm, ta by neodpověděla takhle ubohým způsobem...Chtěl jsem jen vědět, jestli musí být ve firmě podíl cizího kapitálu, ale evidentně o tom nic nevíte, vyčkejte odpovědi fundovaných lidí, třeba se také poučíte))
O takovém zákoně jsem v životě neslyšela, podle mě můžete spokojeně financovat všechno ze svého (když na to máte). Ale asi nějaký podíl cizího kapitálu budete mít vždycky - pořád máte nějaké nezaplacené faktury, dlužíte mzdy, daně a tak. Jestli jim spíš nejde o něco ve smyslu - když jsme vás koupili - musíme k vám nalít nějaké peníze, třeba kvůli dotacím nebo tak.
*** Taky přeji hezký nový týden a díky za identifikaci - potěší to :-)) Jenže já Vás asi nepotěším. Vím, že tenhle dotaz tady byl už několikrát, jenže já musím říct, že nevím. Nevím o zákoně, který by tohle nařizoval. Ono spíše jednotlivé různé akce mají své podmínky financování ale o zákoně nevím. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2006 12:50
Dobrý den, naší spolëčnost koupila zahraniční firma. Její představitel se zeptal, jestli můžeme všechny zamýšlené operace financovat vlastním kapitálem, nebo jestli v ČR platí také zákon, o tom ,že část prostředků musí být pokryta cizím kapitálem. Já o tom nic nevím, poradíte mi prosím, jestli je nějaký zákon, který toto upravuje? Předem děkuji za všechny odpovědi. S přáním hezkého dne