Re: jak objednat z amazonu?
Já platím vždycky kartou, nikdy žádný problém.
Jinak s těmi celníky už jsem to vyřešil. Nejdřív to vypadalo zoufale složitě (celní deklarace atp.), nicméně když jsem prohlásil, že se jedná o soukromou zásilku, tak mi jen doměřili 5% DPH a během 10 minut jsem odcházel s knihou.
Robert Haken
Díky,
skvělé, takže soukromé zásilky pro fyzického člověka bez problémů - tak tedy jdu do toho :-))
Děkuji Lenko, že jste se zeptala, já už jsem si chtěla kolikrát něco objednat, ale netroufla jsem si :-) Také to možná zkusím, já se jen bojím, že člověk objednáním jedné knihy do cizí země otravuje :-( Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2006 9:12
S dovolením se dnes zeptám já...
Objednal jsem si knihu z Amazonu, už několikátou. Vždy to bez problémů přišlo, tentokrát však problém.
Místo knihy mi přišel od České pošty doporučený dopis dodejkou, tedy spíše poměrně nesrozumitelný cár papíru, kde snad není jediná souvislá věta. Z papíru lze vydedukovat, že místo aby mi zásilku doručili, tak s ní zahájili jakési celní řízení a mám dodat doklady k propuštění zboží do příslušného celního režimu (následuje výčet, že obvyklé je předložit asi milion idiotských papírů, které mi mnohdy nic neříkají - mj. celní prohlášení, atp.)
Dále následuje výčet všech možných poplatků České pošty - za skladování zásilky, za žádost o něco, ...
Změnilo se něco, proč by mi neměla být kniha normálně doručena? Má EU nějaká posraná cla na knížky z USA? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co mám dělat?
Divné mi přijde, že na tom pamfletu ČP je uvedena pošta DE/GERMANY. Že by to Amazon odesílal z nějaké skladu z Německa? To se mi nezdá...
Může mít nějaký vliv, že bylo na adrese příjemce uvedeno mimo mého jména (na prvním místě) i jméno firmy? Myslím, že to tak bylo vždycky, ale jist si nejsem...
Díky za každou radu, případně i zkušenost. Přišla Vám někomu v poslední době kniha z Amazonu?
Robert Haken