Re: Upomínkový dopis
Věc : Upomínka – výzva – pokus o smír
Upozorňuji Vás , že při kontrole splatnosti faktur jsme zjistili, že jste dosud neuhradil tyto faktury : ( jmenovitě )
Žádám Vás o zaplacení dlužné částky do 5 dnů po obdržení této upomínky.
V případě platební neschopnosti Vás žádáme o písemné uznání závazku podle §323 Obchodního zákoníku nebo §558 Občanského zákoníku v téže lhůtě s uvedením předpokládaného termínu zaplacení Vašeho dluhu.
Nebude-li dlužná částka uhrazena v požadovaném termínu, ani neobdržíme písemné uznání závazku bude Vám účtováno penále za každý den prodlení ve výši 0,05% z dlužných částek ode dne splatnosti až do jejich zaplacení a zaplacení. Dále budeme nuceni, ač neradi, podat žalobu soudu a tím se Vaše náklady zvýší o soudní výlohy, popř. příslušenství pohledávky.
V případě, že jste pohledávku již uhradili, zašlete nám kopii dokladu o zaplacení. V tomto případě se omlouváme.
(Zaslat doporučeně poštou na návratku nebo proti podpisu na sídlo firmy , zaslat také obyčejným dopisem – je psychologickým krokem, aby se o právním úkonu dlužník– obyčejný dopis otevře! )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2006 12:29
Dobrý den,
prosím poraďte mi jak mám napsat upomínkový dopis firmám, které mi nezaplatily faktury. Nebo zdali je někde nejaký vzor. Děkuji. A jaké máte zkušenosti s "vymáháním pohledávek". Jakou strategii zvolit?
Děkuji za každý konstruktivní názor
Richard