Kde zjistit cenu kupovaného bytu?

• (neregistrovaný)

17. 5. 2006 8:22

Prosím, můžete sem někdo napsat odkazy na "kalkulačky" na internetu, kde se dá zadat výměra bylu, poloha, parametry, vybavení atd. a vypočítá to přibližnou kupní cenu toho bytu? Vím, že ty kalkulačky někde jsou, ale nemůžu je najít. Děkuji velice.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2006 8:32

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Kde zjistit cenu kupovaného bytu?
      Už jsem něco našla tady http://cenybytu.idnes.cz/cbkalk.asp
      Pokud máte ještě jiné tipy, prosím napište. Díky.

• 17. 5. 2006 9:00

Elén (neregistrovaný)

Já když jsem tam počítala zkusmo cenu našeho bytu, tak v reálu byla trochu jiná. Doporučuju ještě k tomu probrouzdat všechny možné realitní servry a také Annonci a hledat podobné byty v dané lokalitě.

• 17. 5. 2006 11:17

Šárka (neregistrovaný)

Tak si obvolejte RK v místě. Stejně vám nezbyde nic jiného než ceny nějakou dobu sledovat a pak budete mít docela slušný přehled v čem se byt od bytu liší. Záleží na výměře, lokalitě, patře, druhu stavby, zda se nachází u rušné silnice, provedené rekonstrukci v bytě, na celém domě, obslužnost v okolí, celkovou orientaci a dispozici bytu, atd. Také záleží, jaká kritéria upřednostňujete. Nikdy není nic ideální a z původních představ slevíte. My jsme preferovali lokalitu, cihlu, ne přízemí., balkon. Vybavení bytu jsme nebrali v úvahu, protože většinou máte své představy, jak by zařízení, obklady měli vypadat a bourat již opravenou koupelnu by se vám asi nechtělo. Dejte si pozor na sousedy. Už jsem pochopila, proč se předchozí majitel zbavoval našeho bytu. Dům nemá protihluková opatření. Slyšíme hluk z ulice, ze schodiště a sousedy nad námi. Budeme muset vyměnit okna, pořídit si bezpečnostní dveře s protihlukovou úpravou, možná ještě do zádveří umístit jedny dveře, zazdít průchod ze zádveří rovnou do kuchyně a zřejmě zvolit nějakou formu akustických podhledů. Faktem je, že si sousedy nevyberete a většinou vždy nějaké máte. Také si dejte pozor, aby podíl na pozemku pod domem vlastnil prodávající. Prodávající jde většinou s cenou dolů. U nás měl prodávající s RK sepsanou smlouvu, že RK může jít na stanovenou cenu dolů oproti inzerované ceně. Tuším, že mají provizi vázanou na prodejní cenu, proto není moc v zájmu cenu snižovat. Inzerované ceny jsou vždy trochu nadsazené. Pokud je v dané lokalitě větší nabídka, byty se rychle neprodávají a ceny po určité době jdou dolů. Nemáte někdo zkušenost s akustickými podhledy nebo jak odhlučnit sousedy?

• 17. 5. 2006 11:41

Elén (neregistrovaný)

Nám fungují na podlaze koberce a obložené stropy, plastová okna,ale je fakt, že když hraje soused na klavír, který sousedí s naší stěnou, tak nic nenaděláme. Zároveň oni neslyší nás. Pamatuju se, jak byla jedna sousedka šílená z partaje nad nimi, co si udělali v kuchyni a obýváku dlažbu a ona dole slyšela, když posunuli židli nebo jim upadla lžička.

• 17. 5. 2006 12:16

Šárka (neregistrovaný)

A co máte konkrétně na stropě? Četla jsem něco o sádrokartonových deskách, pod kterými je možno dát různé materiály nebo přímo akustické podhledy, které se spíše hodí do veřejných budov. Bohužel nevím, zda taková úprava stačí. Sousedi nad námi mají původní parkety zrenovované, ale podklad původní. Mají dvě děti, které běhají po celém bytě bez bačkor, rádi házejí věcmi na podlahu a čekají třetí dítě. Pochybuji, že budou investovat do nové podlahy. Máme panelový strop a tím se prý nesou také zvuky i do dvou příček. Jinak byt je moc hezky dispozičně řešen. Předtím, co jsem bydleli v dvojdomku, tak jsme slyšeli psy a kohouty, od pracovitého souseda cirkulárku, sekačky. Člověk si nevybere. Omlouvám se, tématicky jsme asi mimo.

• 17. 5. 2006 16:18

Elén (neregistrovaný)

My taky bydlíme v paneláku a udělali jsme si palubkový strop a vy byste si ještě mezi nosné latě mohli dát zvukovou izolaci. Asi si ťukáte na čelo, palubky v paneláku, ale my jsme tam dali ty široké a jsou barevné a i k modernímu nábytku to vypadá hezky. Jestli chcete, napište mi mail a já Vám pošlu fotku. Pokoj cca 20 m2 svépomocí vyjde na cca 8000 Kč. Ale upozorňuju Vás, že manžel musí do stropu vyvrtat cca 60 děr a tak musí mít fyzičku. Chtěli jsme si to celé nechat udělat od truhlářů, ale oni řekli, že by to stálo 20000, tak jsme si to udělali sami.

• 18. 5. 2006 11:12

Šárka (neregistrovaný)

Máme cihlový byt s panelovým stropem. Zjišťuji zatím předběžně, protože v létě budeme měnit elektroinstalaci, tak chci počítat již se snížením stropu. Nechala jsem si poslat katalogy o akustických podhledech, minerální vlně. Informace sbírám třeba 2 roky dopředu a postupně upravuji nápady, abychom zbytečně nevyhodili peníze. Palubky jsem viděla v hyperm. a vypadaly moc hezky. Děkuji za foto.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).