Skrytá závada

• (neregistrovaný)

17. 5. 2006 8:50

naše firma v 3/06 prodala os.automobil. Nový majitel na cestě do Francie měl závadu-auto zůstalo nepojízdné, proto musel navštívit opravnu. Platil hotově v eurech. Můžeme mu zaplatit tuto částku, říká, že to byla skrytá závada na kterou nebyl upozorněn .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2006 8:57

Elén (neregistrovaný)

Re: Skrytá závada
      Záleží, jak jste měli sepsanou kupní smlouvu a jaká to byla závada, ale na 99% tipuju, že to byla závada, způsobená opotřebením a tudíž ne skrytá. Skrytá závada je např. jiné číslo VIN, vyměněný motor jiného typu, auto po opravě, když bylo deklarováno jako nehavarované apod. Běžná provozní závada je prasklý rozvodový řemen a následné zadření motoru, rozbije se čerpadlo, převodovka, poloosa atd.

• 17. 5. 2006 9:30

LS (neregistrovaný)

Kupní smlouva nic takového neřeší. Rozbilo se čerpadlo. Ale problém je ten, že náš společník mu to chce uhradit a já se mám postarat jak.

• 17. 5. 2006 10:25

Elén (neregistrovaný)

Když se mu rozbilo čerpadlo, tak to není důvod k reklamaci, je to jen Vaše velkorysost, že mu chcete zaplatit něco, na co nemá právo. Když už auto není ve Vašem majetku a není pro to opodstatněný důvod, tak bych to účtovala jako nedaňový výdaj /tedy neúčtovala, protože já bych mu to nezaplatila/.

• 17. 5. 2006 10:29

LS (neregistrovaný)

Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).