ČID a odvody zdrav. poj.

• (neregistrovaný)

17. 5. 2006 17:27

Prosím o radu, zaměstnávám paní, která má čáatečný důchod, dnes jsem byla na kontrole ve VZP a tam jsem zjistila, že jsem neuplatňovala částku na odpočet ze základu.Vím, že v roce 2004 byla tato částka asi 3520 Kč a asi v ráří to zrušili.Prý to asi v březnu znovu obnovili,ale paní na pojišťovně nevěděla, kde najdu informace o tom kolik se muže odečítat. Bylo to v roce 2005 skoro každý měsíc jinak. Ty přeplacené peníze nám vrátí, ale kde zjistím jak a kolik můžeme uplatnit ??? Děkuji za pomoc. Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2006 17:41

Jana (neregistrovaný)

Re: ČID a odvody zdrav. poj.
      No to je fakt super. Paní na pojišťovně na kontrolním oddělení neví, kolik ta částka je. A kdo jiný by to měl vědět? Nemám to teď po ruce, ale hned to pohledám a napíšu to sem. Ještě jsem chtěla dodat, že nově se tento odpočet dá uplatnit jen v případě, že zaměstnáváte více jak 50% těchto částečně invalidních, nebo plně invalidních lidí. Takže, jestli máte jen 1 paní ČID, nemáte na to nárok.

• 17. 5. 2006 17:48

Renata (neregistrovaný)

Mám jen jednoho zaměstnance a tak splňuji tyto podmínky. Paní na kontrolním mi řekla,že je to nyní 4709 Kč, ale že se to bude zase v červnu měnit a nevěděla, kde to mám hledat. Tak jen pro upřesnění. Moc děkuji :-))

• 17. 5. 2006 18:18

Jana (neregistrovaný)

Pro rok 2006 je to 3.798,- Kč

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).