Re: Tlumočení v EU - DPH
Děkuji. Ještě bych se doptala... situace je trochu složitější - ale chceme to nějak ušít tak aby to bylo jednoduché...ve skutečnosti jsem se účastnila výstavy v Holandsku, kde vystavoval náš klient z GB, jedna z činností bylo tlumočení ale šlo i o reprezentaci naši firmy na stánku klienta. Ten nabídl částečnou úhradu nákladů spojených s mou účastí - mám vystavit fakturu... kdyby to byly služby spojené s konáním toho veletrhu (v podstate to tak bylo) bylo by místo plnění v holandsku - což je nepřípustné. Jedinou možností mi tedy příjde fakturovat jako tlumočnické služby - s místem plnění v GB. Souhlasíte? Děkuji za inspiraci
Re: Tlumočení v EU - DPH
>>>Prosím o radu. Tlumočnické služby dle § 10 odst 6c -
>>>místo plnění tam, kde má osoba, které je služba
>>>poskytnuta sídlo...
>>>Tlumočím pro klienta z GB na jednáních v Holandsku.
>>>Místo plnění bude i tak v GB? Děkuji
>>Pokud je Váš klient registrovaný k DPH v GB, tak
>>místo
>>plnění je v GB a on odvede DPH v GB.
>
>Děkuji. Ještě bych se doptala... situace je trochu
>složitější - ale chceme to nějak ušít tak aby to bylo
>jednoduché...ve skutečnosti jsem se účastnila výstavy v
>Holandsku, kde vystavoval náš klient z GB, jedna z
>činností bylo tlumočení ale šlo i o reprezentaci naši
>firmy na stánku klienta. Ten nabídl částečnou úhradu
>nákladů spojených s mou účastí - mám vystavit fakturu...
>kdyby to byly služby spojené s konáním toho veletrhu (v
>podstate to tak bylo) bylo by místo plnění v holandsku
>- což je nepřípustné. Jedinou možností mi tedy příjde
>fakturovat jako tlumočnické služby - s místem plnění v
>GB. Souhlasíte? Děkuji za inspiraci
>Já myslím, že tyto tlumočnické služby byly sice na veletrhu, ale tlumočili jste svou prezentaci , ne prezentaci veletrhu, proto tyto tlumočnické služby budou podle §10 odst. 6, pokud jste plátci a komu fakturujete, je také plátce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 5. 2006 10:16
Prosím o radu. Tlumočnické služby dle § 10 odst 6c - místo plnění tam, kde má osoba, které je služba poskytnuta sídlo...
Tlumočím pro klienta z GB na jednáních v Holandsku. Místo plnění bude i tak v GB? Děkuji