Pro paní bdm, prosííím, prodej pozemku

• (neregistrovaný)

22. 5. 2006 6:53

Dobrý den, paní BDM:)))
    četla jsem si v historii o prodeji pozemku, v dubnu firma prodala pozemek, účtování
    541x031
    31xx641
    211x31x

Zatím tu nikde nemám výpis z katastru nemovitosti, ani smlovu (nastoupila jsem v puli dubna do nového zaměstnání)
    Nemám vystaven doklad ani na prodej, jen do pokladny mi přišly peníze. A jelikož se blíží DPH, tak mě začalo trápit DPH, u prodeje pozemku se neplatí DPH?
    Na pozemek není vydáno stavební povolení.

Zatím bych řešila alespoň ten příjem a to tak že vynechám
    31xx641 a zaúčtoji rovnou
    211x641 - lze?

Mám pocit, že se to tady na mě valí, a že jako účetní, tohle všechno nestihám, když mám hlídat chod zaúčtování běžných dokladů....

díky
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2006 12:04

bdm (neregistrovaný)

Re: pro paní bdm, prosííím, prodej pozem
      1. Převod pozemků (kromě těch stavebních) je osvobozen (§56)
      2. Při vynechání předpisu se pak dostanete zpátky ten předpis dodatečně zaúčtovat? Pokud ne, pak si třeba udělejte nějakou novou analytiku na 31x.xx a zaúčtujte předpis a pak tu následnou úhradu. Aby to úplně zůstalo bez předpisu je zvláštní. Samozřejmě že dobrat se té smlouvy nebo faktury pak musíte. A jste si jistá, za co ty peníze přišly? Taky to vyřazení pak musíte doúčtovat - ale to určitě víte :-) ***

• 22. 5. 2006 13:10

Karel (neregistrovaný)

Pro BDM - prosim, ktery zakon je ten par. 56 o osvobozeni pozemku? Je to osvobozeni pro prijmovku nebo pro prevod nemovitosti?
      Hledal jsem prijmy a prevod nemovitosti nikde zadny par. neni.

• 22. 5. 2006 13:33

bdm (neregistrovaný)

*** Aha - promiňte - jednička je k DPH - měla jsem to napsat ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).