Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2006 9:54
Pomozte mi, prosim, jak postupovat, kdyz nemohu donutit firmu, aby mi vystavila doklad za byt. Vzala jsem si uver 1,5 mil. Kc, trikrat byla uhrazena zalohove castka 500tis. v prubehu roku a pul, mezitim jsem jim hradila zalohy na upravy v koupelne atd. V kupni smlouve je, ze do 14dni od predani bytu bude vystaven daňovy doklad s vyuctovanim zaloh - predani probehlo v rijnu 2005 a trikrat jsem doporucenymi dopisy zadala o doklad a nehodlaji ho vystavit. Je mi jasne, ze i kdyby ho vystavili podle smlouvy do 14 dnu po predani bytu, stejne to bude spatne protoze jsou povinni myslim od r. 2004 vystavit danovy doklad po kazde uhrade - i zalohove, takze by vlastne tim dokladem upozornili na svou chybu. Proto ho nevystavi ale ja nemam doklad na byt. Prosim, pomozte kam se obratit. Dekuji moc predem Lenka