Re: Odstoupení z funkce předsedy byt.dru
Rozhodne to neni v poradku. Vy jiz nejste predsedou, zvolen byl nekdo jiny a ten ma ted podpisove pravo, ne Vy.
Takze nic bych na Vasem miste nepodepisovala, protoze se pak zpetne ukaze, ze to, co jste podepsal, je neplatne, protoze v dobe podpisu jiz byl predsedou nekdo jiny.
Leda byste meli ve stanovach, ze funkci budete vykonavat do zmeny zapisu v OR, coz je dost nepravdepodobne.
MH
Ve stanovách máme, že členství zaniká dnem, kdy odstoupení projedná představenstvo, což již bylo. Ale v OR jsem stále v představenstvu zapsán, takže napřiklad při jednání s úřady státní správy, chtějí úředníci jednat se mnou, jako s předsedou představenstva. Copak se mám ohánět zápisem ze schůze, že jsem již dal výpověď?
To přece úřady zajímat nebude, nebo jo?
Díky za odpověď.
No, ohanet papirem by se mel novy predseda. Vy uz byste na jednani nemel chodit, nebot jste radovym clenem a Vas podpis ma stejnou vahu, jako podpis pani Vomackove, ktera nikdy v predstavenstvu nebyla. A hlavne nove predstavenstvo by si melo dat OR do poradku, tohle je jejich neporadek.
MH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2006 22:05
Dobrý den,
máme u nás v domě družstvo vlastníků bytových jednotek, jehož jsem předsedou. V listopadu 2005 jsem podal písemně výpověď z funkce, se kterou další dva členové představenstva souhlasili. Ještě před koncem roku roběhla členská schůze, na které proběhli volby, ze kterých vyšla náhrada za mě. Dodnes však zbylé představenstvo nenechalo provést notářský zápis kvůli změně v obchodním rejstříku. Tudíž na venek jsem stále ještě předsedou družstva já. Nebo ne?
Rozhodně se jím již necítím být, jaká je tedy pravda? Mohu považovat mé členství za opravdu ukončené i bez změny v OR?
Navíc se právě rokovalo o rekonstrukci fasád a členové představenstva po mě i nyní chtějí podepisovat úvěrové smlouvy, podkladní listiny atd. Je takový můj podpis ještě právoplatný, když je to již půl roku, co jsem dal výpověď?
Musím opravdu plnit své povinnosti až do chvíle, kdy bude v obchodním rejstříku provedena změna?
Děkuji.