Re: Snížení hospodářského výsledku
A nebo mu zkuste navrhnout ( pro rok 2005 už to nepůjde), ale výhledově, ať Vám zvedne výplatu, on bude mít náklad - nebude platit daně a vy se budete mít jak v bavlnce...:-))
Jsme s.r.o., prodej elektroniky. Samozřejmě, že mi šéf za to žádné prémie neslíbil. On totiž nerad někomu dává nějaké prémie. Říkal jsme mu, že nejlépe by bylo zvednout zaměstnancům mzdy, tím se zvýší náklady a budou se platit menší daně. On pořád trvá na nějakém fondu (FKSP), ale tam bohužel jsem na tenkém ledě - moc o tvoření fondu a čerpání nevím. Je pravda, že naše platy jsou hluboko pod polovinou průměrné mzdy v republice, takže nic moc. Rezervní fond na opravu DM je sice krásná věc, ale z toho zase nemají nic zaměstnanci, jen firma a to taky není to pravé ořechové.
Stravenky už samozřejmě máme, k tomu už jsem ho dotlačil, ale životní pojištění se platí pouze jemu a jednomu zaměstnanci. Penzijní připojištění u nás nemá nikdo. Pokusím se ho přesvědčit, aby i zbývajícím zaměstnancům platil životní pojištění a také platil i penzijní připojištění.
No a ještě mě tedy napadlo, když už nechce zvedat výplatu ostatním zaměstnancům, ať ji tedy zvedne alespoň sobě, psychologicky nebude platit takové daně, ale zase bude mít větší odvody na SP, ZP, ale bude z toho něco alespoň mít, ať už vyšší neschopenku nebo "dá-li pánbůh" třeba i vyšší důchod, pokud není ouplný mladík a nezmění se nám důchodový systém.:-))
Potom by mě napadlo pár "podvůdků", jak to snížit a mít daňový efekt... nájemní smlouvy, dohody o provedení práce apod., ale to už jsme zase na tenkém ledě...:-((
Ty nájemní smlouvy jsou dvojsečné, sice pro firmu to bude náklad, ale ten, kdo přijme peníze za nájem z něj zase musí platit daň. Není špatný nápad s dohodami o provedení práce, to jsem mu také zkusil navrhnout. Uvidíme, jak to dopadne. Děkuji všem za nápady a postřehy, snad se některý u našeho šéfa ujmou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2006 10:02
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak lze legálně snížit hospodářský výsledek, aby firma nemusela platit vysoké daně? Šéf mi řekl, abych vymyslel, jak snížit hospodářský výsledek. Děkuji předem za odpověď na můj dotaz.