Re: Penzij. připojištění
Omlouvám se já, ale nějak jsem tomu neporozuměla, co tedy mám udělat???
Příspěvek zaměstnavatele porovnáte s vyměřovacím základem na sociální pojištění zaměstnance. POkud přesahuje 5% VZSP, tak rozdíl přičtete ke zdanitelné mzdě a zdaníte, pokud je menší, je osvobozen od daně. Na konci roku porovnáte vyplacené příspěvky a vyměř. základ na SP - příspěvky do výše 3% si můžete dát do daňových nákladů firmy.
: Je to divná formulace zaměstnanec mi dal smlouvu,že si uzavřel penzijní připojištění ,které se má platit zaměstnavatelem. To by snad mělo být podle kolektivní smlouvy nebo podle vnitřního předpisu pro všechny zaměstnance za určitých podmínek např. odpracování 2 let v podniku ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2006 13:39
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zaměstnanec mi dal smlouvu,že si uzavřel penzijní připojištění ,které se má platit zaměstnavatelem od června. Chci se zeptat, mám to nějak započítat do mzdy, souvisí to spolu nebo to je jen, že si to na konci roku odečtu z daní...jak tohle celé funguje...děkuji všem co odpoví, dělám tohle poprvé.
Děkuji mockrát.