OT máte zkušenost s foukanou izolací?

• (neregistrovaný)

24. 5. 2006 11:02

dobrý den,
    bydlím ve staré bytovce, a po letech se do bytu nad námi přistěhovali noví sousedé, velmi hluční, takže minutu po minutě sleduji jejich rozhovory a hlavně dupot po bytě
    začala jsem uvažovat o foukané izolaci
    nemáte někdo zkušenost, jaký je účinná na tlumení hluku ?
    díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2006 12:20

Iva (neregistrovaný)

Re: OT máte zkušenost s foukanou izolací
      Bydlím v rod.domě.Foukanou izolaci jsme provedli kvůli úniku tepla. V tomto případě funguje spolehlivě,ale pochybuji, že by tlumila zvuk.

• 24. 5. 2006 12:38

Anonymní (neregistrovaný)

Napada me oblozit strop temi polystereny, co vypadaji nekdy jako drevo, jindy jako omitka.
      Ale ona je otazka, kudy ten zvuk jde. Muze jit preba stoupackami.
      Ale nejlepsi je zdroj hluku odstranit, jak je potkate, tak jim rict, ze sice neradi, ale slysite jejich velmi soukrome diskuse, ze bohuzel stop vsechno nese dal. A svedte to na spatnou konstrukci domu., Pokud nejsou natvrdli, tak ztisi :)

• 24. 5. 2006 12:43

dickie (neregistrovaný)

no, to už jsem zkoušela, ale reakce nebyla pozitivní, prý to není jejich problém
      a jako správná nervačka jsem tím vyčerpala všechnu odvahu :-))
      zvuk je slyšet všude, navíc se všude třesou lustry atd.
      asi se picnu

• 24. 5. 2006 13:03

Šárka (neregistrovaný)

Máme stejný problém a spíše ho budeme řešit akustickými podhledy doplněné minerální vlnou. Jsem ve fázi sbírání informací. Jejich cena mě však zarazila do židle.
      Základem by měla být dobrá izolace kročejové neprůzvučnosti u sousedů. Jenže s nimi se asi těžko domluvíte. Zkuste je však důrazně upozornit, že jsou poměrně dost slyšet a pokud v budoucnu budou uvažovat o nové podlaze, ať provedou úpravy všech vrstev a ať hlavně nezapomenou na dilatační pásky. Sousedi nad námi se strašně divili, že si stěžujeme na hluk. Někdy jsou docela v pohodě, ale jindy bych nejraději vyrazila na ty jejich zlatíčka s vařečkou. Problém bude v tom, že děti mají hodně energie a rodiče je neustále vozí autíčkem a nevidím je na hřišti se pořádně vyblbnout. Myslím si, že nemá cenu situaci více hrotit a vyhrožovat, protože vám pak budou dělat naschvály. Jestli vám nevěří, pozvěte část rodinky k vám na kafe, ať si udělají obrázek sami.

• 24. 5. 2006 13:26

dickie (neregistrovaný)

Právěže nejde ani tak o děti , to ti předchozí sousedi též měli děti, a dalo se to vydržet. možná dost ztlumil koberec. Teď jde spíš o dospělé členy. Nějakou úpravu podlahy odmítli. Zatím se snažím si zvyknout

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).