Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2006 12:28
Dobrý den,
stal se mi průšvih a proto prosím všechny zkušené o radu.
V dubnu jsme dokončili zakázku pro Švýcarskou firmu. Zákazník si měl objednat dopravu sám u dopravce, který zařídí i celní odbavení jak u nás v ČR tak ve Švýcarsku. Než zásilka opustila naši firmu ubezpečovali mě, že to je to zařízeno. Dnes jsem volala do firmy u které byla doprava objednána a žádala je, aby mi poslali potvrzené JSD k této zásilce, které nám dosud nedorazilo. Bylo mi řečeno, že od nás žádné celní papíry nedostali, takže je také nemohli nechat potvrdit. Zboží dostali přes haranice pravděpodobně jako nějakou malou zásilku ke které papíry nejsou třeba. Nevím přesně jak, ale tak nějak mi to tvrdili.
Tato zásilka byla za několik set tisíc. Datum zdanitelného plnění spadá do dubna. Je nějaký způsob jak by to bez JSD mohlo projít jako vývoz osvobozený od DPH? Myslím nějaké prohlášení, potvrzení od odběratele? Nebo je JSD nezbytné a lze nějak dodělat dodatečně?
Děkuji Dana