Re: Cesťák??
Samozřejmě má na stravné nárok a vyplníte mu klasicky cestovní příkaz, jen tam bude datum a čas, kdy vyrazili a kdy se vrátili, aby se věděli hodiny pro určení výše stravného. Mám tucha,že tam někde je, s kým jel a pokud ne, není to rozhodně povinný údaj. Bude to takhle stačit. Ještě nezapome'nte, proč tam jel - účel.
To je právě ono, žádný. Protože tam není (nebo jsme to nenašli) něco jako,jel se zaměstnancem jiného podniku.(tudíž amortizace a spotřeba byla vyplacena samozřejmě tomu jinému zaměstnanci) a náš se s ním v podstatě jen svezl!? :-)
V tom případě - žádný problém: vyplní si obě strany cesťáku
potvrdí si sám druh dopravy =vozidlo cizí organizace, možno SPZ=
a vy vypočítáte a vyplatíte. Já jsem se na tento případ díval z hlediska možnosti vedlejších následků (spíše průserů= havárie, prac. neschopnost a pod. V tom jsme si jako firma málem dost nabili
ústa).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2006 13:45
Lze vyplatit POUZE stravné na cesťák,když zaměstnanec nepoužil své vozidlo,ale jel se zaměstnancem z jiné firmy? Jak ale pak označit,čím jel?? Děkuji