POHODA - přijatá zálohová fa a DPH?

• (neregistrovaný)

26. 5. 2006 11:53

Jsem začátečník v programu Pohoda.
    Prosím Vás, nemůžu ani za nic přijít na to, jak v účetním programu Pohoda mám zaúčtovat přijatou fakturu na zálohu na nájemné, bylo placeno v hotovosti, jak to dostat do odpočtu DPH a přitom účtovat jako o záloze?

Prosím o pomoc, spěchá.
    Děkuji všem.
    Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2006 12:20

Jana (neregistrovaný)

Re: POHODA - přijatá zálohová fa a DPH?
      Dobrý den Aleno,

u přijaté zálohové faktury dejte do políčka forma úhrady (hned pod dodavatelem) hotově. Měl by se Vám automaticky vystavit pokladní doklad k výše zmíněné zálohovce.

Jana

• 26. 5. 2006 12:35

Alena (neregistrovaný)

Bohužel žádný pokladní doklad mi to nevystavilo. V přijaté zálohové faktuře mi nejde zadat členění DPH, tudíž se mi to nedostane do výpočtu DPH.

Alena

• 26. 5. 2006 12:42

Jana (neregistrovaný)

Tak si vystavte příjmový pokladní doklad a přes likvidaci si navažte tu zálohovku. Pozor ať se vám přijatá platba v pokladně nezdvojí.

• 26. 5. 2006 12:39

Jana (neregistrovaný)

Aleno, ještě jsem zapomněla na to DPH:

až provážete zálohovku s hotov.dokladem, tak si najedete na zálohovce na záložku likvidace, tam je bílý čtvereček, na tomto čtverečku stisknete pravé tlačítko myši a zadáte vystav daň.doklad. V interních dokladech se Vám vytvoří daň.doklad k této zálohovce.

Pokud budete mít ještě nějaký problém cinkněte na 220 105 323, taky jsem takto bojovala!!! hihi

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).