Re: DPH na vstupu neuplatněno-prosím...
Není tomu úplně rozumět. Ale pokud myslíte minulé čtvrtletí můžete uplatnit v tomto. Pokud myslíte loňský rok tak naúčtujete celou fakturu na nákladový účet , kam patří základ daně. Je - li to tedy z více dokladů, tak dle jednotlivých dokladů.
Re: DPH na vstupu neuplatněno-prosím...
Podat dodatečné přiznání k DPH je běžná věc, pokud Vám k tomu nic nebrání, tak můžete 3 roky zpět uplatnit DPH v dodatečném přiznání. V běžném roce u došlé faktury se uplatní odpočet kdykoliv během roku v dalším běžném přiznání, pokud to nestihnete v příslušném měsíci nebo čtvrtletí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2006 15:39
Dobrý den,
četla jsem si příspěvky pro vyrovnání účtu DPH - výnos daňově na 648 a náklad nedaňově na 548. ?
Pokud si neuplatním DPH na vstupu - tak je to můj náklad a neuplaněné DPH můžu účtovat daňově?
V loňském čtvrtletí mám nárokovanou vratku 10 000 a mohla jsem si nárokovat 20000. Těch 10 000 mám tedy zaúčtovat kam, pokud nechci podávat dodatečné DPH? a vyrovnat účet DPH.