Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2006 17:01
Mam k memu dotazu malicko delsi povidani a predem se za to omlouvam. Presto myslim, ze je dobre toto uvest vzhledem k tomu, co mam v umyslu. Pracuji u jedne firmy jako servisni technik a bohuzel na projektech, ktere nikdo jiny z firmy neumi ci nechce umet. V dusledku tohoto jsem uz asi 11,5 mesicu bez dovolene. Vzdy kdyz o ni pozadam, dostane se mi odpovedi, ze když si zajistim, aby za me nekdo delal, tak mohu. Je jasne jak to vzdy skonci. Nedavno mi byla na prelomu roku, aby nepropadla, dovolena udelena a pry ji nekdy az to bude mozne nastoupim bez soucasne napsane dovolenky. Zbytek byl proplacen. Krom toho mam mraky prescasu, ktere nejsou hrazeny s tim, ze nam zamestnavatel vychazi vstric tim, ze kdyz potrebuji, muhu si to vybrat. Ale vzhledem k tomu, ze jsem sam proste vlastne nemohu.Me prescasy uz cini tolik, ze bych moh byt pulroku doma zadarmo.
Behem toho roku vzdy muj nadrizeny vezme nejakeho cloveka, co by me zastoupil a zaukoluje me, abych si ho zaucil a az to bude umet, ze si mohu vzit volno.Jenomze zastupce vzdy utece driv nez mu dojde zkusebni lhuta(narocna prace-neodpovidajici mzda). A takto to jde dokola.