Výpověď po PN

• (neregistrovaný)

28. 5. 2006 21:01

Dobrý den, prosím o radu. Jsem teď v prac.neschopnosti s vážnou nemocí a zaměstnavatel si za mě našel náhradu na dobu určitou.
    Nicméně mi oznámil,že tu náhradu přijme natrvalo a já až ukončím PN tak budu propuštěna. Podle jakého paragrafu mě může dát výpověď a jáká je výpovědní doba? Je nárok na odstupné?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 5. 2006 23:28

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výpověď po PN
      Pokud byste byla pak schopna vykonávat svoji původní práci, prak by Vám měl dát výpověď pro nadbytečnost (§46 odst.1 písm c) s 3měsíční výpovědní lhůtou a odstupné. Nebo se s Vámi dohodne na ukončení prac. poměru a když tam bude uveden důvod nadbytečnost, tak také náleží odstupné.
      Pokud nebudete schopna podle lékařského posudku vykonávat Vaši práci, měl by Vám nabídnout jinou vhodnou práci a pokud ji nebude mít, tak Vám může dát výpověď podle §46e bez odstupného.

• 29. 5. 2006 10:45

Zdena (neregistrovaný)

Re: Výpověď po PN
      Děkuji, ještě mám dotaz, zda zaměstnavatel musí dodržet 3 měs.výpovědní lhůtu, nebo mě může propustit okamžitě, s tím , že pro mě nemá práci. A jakou práci mě může nechat vykonávat ve výpovědní době? Tu kterou mám v pracovní smlouvě a v popisu práce?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).