Re: Dohoda o provedení práce - prosba o
Odvedla bych okamžitě daně pokud nemá podepsané prohlášení 20% -daňovou zálohu.Pokud neměl jiné zaměstnání tak bych mu dala podepsat daňové prohlášení a měl by pak nárok ještě na odpočet.Penále přesně nevím kolik je asi 0,1% za každý den z prodlení.Takže co nejrychleji zaplatit na FU.
Re: Dohoda o provedení práce - prosba o
Důchodce si může vydělat do 20000,- Kč aniž by paltil daň. Uzavřete SMLOUVU PŘÍKAZNÍ § 724, zákon 40/1964 Sb., Občanského zákoníku. Tato smlouva je pro příležitostní práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2006 22:40
byl jsem koncem roku v PN a místo mě jsem v obchodě zaměstnal člověka na Dohodu o provedení práce. vydělal si za těch 14 dní 18000 (bylo to před vánocemi a odpracoval dost a dost hodin vč SO+Ne), ale účetně odpracoval 97 hodin. problém je v tom, že jsem v tom zmatku neodvedl žádné daně (jedná se o důchodce, který jinak nepracuje). Původně jsem to chtěl napsat na tu jednorázovou výpomoc, ale to by asi nešlo, že??? můžete mně prosím poradit, jaké daně jsem měl za to zaplatit (20 %??? DzP) a do kdy a jaká bude případná pokuta z prodlení? moc děkuji!!!