Re: Prokázání - děti x daně
Mám ten dojem, že občanky starého typu, kde byla rodná čísla dětí, snad už ani neplatí.
Dobrý den, stačí, když vyplníte děti a doložíte potvrzení od manželova zaměstnavatele, že neuplatňuje daň. zvýhodnění na děti on. Pokud jste rozvedeni, je třeba doložit rozsudek, komu byly děti svěřeny do péče. Jinak se postupuje, pokud při rozvodu je stanovena střídavá péče. Toto asi nebude váš případ.
a čím jiným, lépe řečeno jakým úředním dokladem, chcete prokázat jejich existenci?
Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojeného, v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
máte volbu - buď doložíte RL a bude sleva, nebo ne a pak si je uplatníte sama za rok:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
29. 5. 2006 9:27
Dobrý den, jak jsem povinna doložit zaměstnavateli děti? Jedná se o vyplnění daňového prohlášení. Stačí, když zde vyplním děti s tím, že na ně chci uplatňovat daň. zvýhodnění. Chtějí po mě rodné listy dětí, nezdá se mi to. Díky