Re: Prokázání - děti x daně
Mám ten dojem, že občanky starého typu, kde byla rodná čísla dětí, snad už ani neplatí.
Dobrý den, stačí, když vyplníte děti a doložíte potvrzení od manželova zaměstnavatele, že neuplatňuje daň. zvýhodnění na děti on. Pokud jste rozvedeni, je třeba doložit rozsudek, komu byly děti svěřeny do péče. Jinak se postupuje, pokud při rozvodu je stanovena střídavá péče. Toto asi nebude váš případ.
a čím jiným, lépe řečeno jakým úředním dokladem, chcete prokázat jejich existenci?
Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojeného, v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
máte volbu - buď doložíte RL a bude sleva, nebo ne a pak si je uplatníte sama za rok:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2006 9:27
Dobrý den, jak jsem povinna doložit zaměstnavateli děti? Jedná se o vyplnění daňového prohlášení. Stačí, když zde vyplním děti s tím, že na ně chci uplatňovat daň. zvýhodnění. Chtějí po mě rodné listy dětí, nezdá se mi to. Díky