Konec Rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

29. 5. 2006 21:38

Dobrý den.Potřebovala bych se zeptat.Nyní jsem na RD A mám dohodu o pracovní činnosti.Kolem 80 hodin měsíčně.V září mi RD končí.Z čeho se mi bude počítat podpora v nezaměstnanosti případě,že neseženu zaměstnání.Mohu při té podpoře chodit dále na tu hle brigádu a pobírat z ní stejný plat jako při RD?Není něco omezeno.Třeba počet hodin atd..Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2006 16:16

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Konec Rodičovské dovolené
      Jestliže jste na rod. dovolené, znamená to, že máte někde hlavní pracovní poměr, ve kterém jste na RD. Dítěti budou v září 3 roky a oni Vám dají výpověď, nebo máte smlouvu na dobu určitou? Nebo nejste na rodičovské dovolené, nemáte hlavního zaměstnavatele a pouze pobíráte rodičovský příspěvek? Dítěti budou v září 3 nebo 4 roky?

• 30. 5. 2006 17:52

Irena (neregistrovaný)

Mohu se zeptat také?
      Já jsem doma s dětma a pobírám rodíčák a v prosinci bude synovi 4 roky a ted si také přivydělávám na DPČ. Náleží mi ten rodičák i za měsíc prosinec anebo pouze za listopad,když je narozen 8.12.?
      Děkuji

• 30. 5. 2006 22:13

Jiřka (neregistrovaný)

Podmínka nároku na rod. příspěvek za celý kal. měsíc se považuje za splněnou i v kal. měsíci, v němž dítě dovršilo věk 4 let (případně 7 let - postižené). Tzn. i za prosinec.

• 30. 5. 2006 22:42

Mirka (neregistrovaný)

Re: Konec na RD Odpověď paní Jiřce
      >>Dobrý den.Potřebovala bych se zeptat.Nyní jsem na RD
      >>A
      >>mám dohodu o pracovní činnosti.Kolem 80 hodin
      >>měsíčně.V září mi RD končí.Z čeho se mi bude počítat
      >>podpora v
      >>nezaměstnanosti případě,že neseženu zaměstnání.Mohu
      >>při té podpoře chodit dále na tu hle brigádu a pobírat
      >>z
      >>ní stejný plat jako při RD?Není něco omezeno.Třeba
      >>počet hodin atd..Děkuji za odpověď
      >
      >Jestliže jste na rod. dovolené, znamená to, že máte
      >někde hlavní pracovní poměr, ve kterém jste na RD.
      >Dítěti budou v září 3 roky a oni Vám dají výpověď, nebo
      >máte smlouvu na dobu určitou? Nebo nejste na rodičovské
      >dovolené, nemáte hlavního zaměstnavatele a pouze
      >pobíráte rodičovský příspěvek? Dítěti budou v září 3 nebo 4
      >roky?

Hlavní pracovní poměr nemám.Moje pracovní místo zrušili.V ochranné době jsem šla na rizikovku a pak na MD a RD.Dítěti budou v Zaří 4 roky a rodičovský příspěvek mi končí.zajímá mne co bude dál pokud neseženu práci.mám dohodu o pracovní činnosti.Kolem 80 hodin
      >>měsíčně.Z čeho se mi bude počítat
      >>podpora v
      >>nezaměstnanosti případě,že neseženu zaměstnání.Mohu
      >>při té podpoře chodit dále na tu hle brigádu a pobírat
      >>z
      >>ní stejný plat jako při RD?Není něco omezeno.Třeba
      >>počet hodin atd..Děkuji za odpověď

• 1. 6. 2006 15:37

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Konec na RD Odpověď paní Jiřce
      Aha, takže Vy vlastně nejste na RD. RD je totiž název volna u zaměstnavatele. Vy teda nemáte zaměstnavatele, pouze pobíráte rodičovský příspěvek. Podpora by se Vám počítala z výdělku té dohody. Pokud ale budete evidována na ÚP, můžete si sice vydělávat, ale pouze do poloviny minimální mzdy hrubého měsíčně (tzn. v současné době 3785 Kč). Počet hodin je přitom omezen - méně než 20 h za týden.

• 1. 6. 2006 21:14

Mirka (neregistrovaný)

Re: Konec na RD Odpověď II paní Jiřce
      Takže pokud tomu správně rozumím tak když mám ted 4700 hrubého tak je to moc.Hodin dělám 18,75 týdně.Ty by mi vycházeli.Ale na úřadu práce se zaevidovat musím ne?A jak dlouho bych pobírala tu podporu?Půl roku?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).