Re: autosedačka,pásy
Dítě může cestovat vedle řidiče, pokud je připoutané v autosedačce. Pokud jsou ve voze aktivní airbagy, tak jenom v protisměru jízdy. Pokud nejsou aktivní nebo nejsou vůbec, tak může i po směru jízdy. Ale zatím je pořád ještě nutné mít dítě v autosedačce pouze na dálnicích :o(
Jasně, psala jsem "zatím pořád ještě" a neuvědomila si, že 1.6. je už za rohem, omlouvám se :o( Ono i v tom novém zákoně jsou nějaké výjimky, ale my autosedačky používáme, takže jsem je nestudovala.
Dítě naPředním sedadle - prosímVysvětlit
Přidávám poddotaz :-)
Prosím, můžete mi někdo "přeložit" do srozumitelné řeči paragrafy nového zákona, v nichž se hovoří o přepravě starších dětí na místě vedle řidiče? Dotaz: Desetileté dítě vysoké 151 cm a těžší než 36 kg by rádo sedělo vpředu vedle řidiče. Sedělo by na podsedáku (nebo jak se říká tomu "bobku" pod zadkem, který se spolu s dítětem připoutá pásy). V autě jsou airbagy i na místě spolujezdce. Jestli tomu dobře rozumím, tak takové dítě už může sedět na sedadle spolujezdce i na dálnici, i se zapnutými airbagy. Děkuji předem za ochotu :-)
Myslím, že dotaz směřoval na použití autosedačky. Tak nevím proč tu řešíte paní J. typ vozidla??!! A už vůbec nevím jakou výhodu by měl poskytnout motor uložený v přední části vozu než v zadní při čelním nárazu na "bezpečnost" přepravovaných osob?? Nebo jste odbornice přes konstrukci vozidel paní J.?? Auta nejsou nebezpečná, nebezpeční jsou pouze řidiči!!!!!!!
Jo???? No pepíno vy též žádný odborník nebudete.
Mojím komentářem jsem chtěla říci, že autosedačky ve škodě 120 jsou dle mne k ničemu. Toto vozidlo by totiž měli úplně zakázat!!!
Ono když jezdíte ve schnilém autě a nechrání vás ani motor, tak nemusíte být ani konstruktér, aby jste si dal dvě a dvě dohromady.
Jooo a mimochodem pokud uvidíte někde upadnout za jízdy kolo na autě, tak v 99,9% to je škoda 105, 120, 110 či 125 :-)))
Toď mé názory!
Pěkný den a hodně ujetých km Vám přeju pane pepíno!!!!
Já tedy zírám.
Auto se schnilým kufrem předu se vám zdá bezpečné????
:-)))))))))))))))))))))))))))))
A pokud někde potkám auto s upadlým kolem, tak je to většinou již výše psaná škodofka. Dobu co jsi tak pamatuji a co to vnimam to byly 3 auta a ve vsech pripadech škodovky.
A nikdy nezapomenu na smrtelnou nehodu 4 dvacetiletých mladíku, kteří jeli 4km do práce a již nikdy nedojeli - výrok soudního znalce zněl, že kdyby jeli v jiném autě, tak by měli alespoň nějakou šanci na přežití. Jeli ve škodě 120.
Myslete si co chcete, nikoho nenapadám a neosočuji.
Jen si myslím, že tento vůz má již definitivně odslouženo.
A pro provoz není bezpečný.
Podle mého názoru je to spíš tím, že:
1) Se nedělají důsledné technické prohlídky. Kolik řidičů se přizná, že tu STK nějak uplatili nebo že jim to "Franta zařídil" apod. Nic proti škodovkám, to je problém starších aut obecně. Vozidlo má být v řádném technickém stavu, než vyjede na vozovku. Což může splňovat 20 let stará opečovávaná škodovka a nemusí to splňovat relativně nové auto.
2) řada řidičů nedodržuje předpisy, jezdí jako ******* (doplňte si dle libosti), je hodně bezohledných a neukázněných řidičů.
Jezdím sama hodně a denně (zatím bez nehody) - a leckdy žasnu nad tím, co někteří lidé předvádějí na silnicích. Jako by neměli pud sebezáchovy, o ohleduplnosti ani nemluvě. Jako by hráli nějakou hloupou PC hru, kde mají 10 životů a mohou dát kdykoliv ESC nebo RESET :-((
Dovolím si ještě doplnit své odpovědi.
Nejsem proti motorů vpředu ani motorů vzadu. Nevyznám se v tom.
A vůbec netvrdím, že je to nějaká konstrukčí chyba.
Pouze celou dohu zde tvrdím, že u škodovek 105,110 .... jde o dvě špatné kombinace a ty jsou : uložení motoru vzadu + stáří auta více jak 20 let které prostě vykonalo své - toto považuji za špatnou kombinaci. Proto říkám, že je jsou nebezpečné.
Nic takového neříkám o autech s motorem vzadu né starších 10 let.
Paní J. řešíte tady totiž úplně jiný problém než na který se tady paní ptala.V podstatě s vámi souhlasím některá auta, která potkáváme na silnicích jsou časované bomby a jsou to auta všech značek!Vy jste prostě poznamenaná zmíněnou příhodou kdy nerozvážní mladíci vlezli do auta, které už mělo odslouženo. A vidíte není to o tom autě ale o těch lidech, kteří jsou nezodpovědní a jsou schopní s takovýmto vozem vůbec vyjet na cesty!Osobně znám spousty vlastníků zmiňovaných škodovek u kterých by jste nenašla náznak rzi, je to také o opečovávání si vlastních vozů.Takže sečteno a podtrženo je to jen a jen o nás, o lidech!!!
pepíno,
chcete mít za každou cenu pravdu. Mějte si jí!!!!
Ti dle Vás "nerozvážní mladíci" byli na hlavní silnici, bohužel si na lepší auto ještě nevydělali a tak jezdili do práce tímto bez známky zri.A teď mi řekněte co bylo nezodpovědného na jejich chování?
Nezodpovědné od nich bylo to, že jeli právě v té škodě 120.
A dvacet let stará plechařina na autě je prostě dvacet let stará a nepomůže i ani to, že je zvrchu leštěná třeba sebevíc.
Tím osobně končím tuto debatu.
Jeden o koze a druhý o voze.
To je fakt husty, ze lidi nejsou schopni odpovedet primo na otazku.
Zkuste nasledujici odkaz : http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=179
Jen par poznamek pro ty co nechapou. Kdyz mate deti a nemate dost penez, tak poridite levne auto skoda 120 s levnym servisem a Vase deti se alespon podivaji do lesa, kdyz zijete napriklad ve meste.
Ja si koupil Octavi 97 se 150 km najeto za 100.000 od kamose. Myslite ze octavka je bezpecna ? Za prve podivejte se na web www.motobanda.com v urcitych pripadech Vam nepomuze ani svecena voda. 2. na moji octavii mi 1 tyden po koupi zacala prokluzovat spojka a ja se malem zabil pri predjizdeni vozidla. Oprava 12.000 spojka 7.000 pritlacak. Dale tam rezne vyfuk tj. 7.000. Kazdy rok se rozbije el. stahovani okynek. 2.000. Vymena oleje 2.000 atd. apod. Airbagy by se meli po cca 10.letech vymenit tj cca. 20.000 pokud Vam ho do te doby neukradnou. Takze pokud chcete AUTO s velkym A. Musite mit take prijmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2006 22:03
Prosím poraď te mi.Pokud je nutné mít dítě v autosedačce a na zadním sedadle, nemá někdo zkušenosti s pořízením bezpečnostních pásů na zadních sedadlech ve Škodě 120 - je to možné?Je to nákladné.
Může dítě cestovat vedle řidiče v autosedačce ?která na přípoutání dítěte používá bezpečnostní pásy?