Kdy začít s podnikáním?

• (neregistrovaný)

30. 5. 2006 11:56

Dobrý den, rozhodl jsem se začít podnikat a tedy založit si SRO. Nepohybuju se však v aktuálních změnách zákonů. Mohl byste mi někdo poradit, zda jsou pro mě, jako začínajícího podnikatele nějaké dotace, podpory, či jiné možnosti. Nebo chystá-li se nějaká novela zákonů, který bude pro mě výhodnější a tudíž se vyplatí ještě počkat. Budu moc rád za vše, i za informaci, kde se takové indormace dozvím. Děkuji všem. Lukáš
    PS: Jednalo by se o 3 společníky, z nichž jeden již působí ve dvou společnostech jako jednatel. Další dva jsou dosud fyzické osoby podnikající na ŽL.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2006 13:22

AF (neregistrovaný)

Re: Kdy začít s podnikáním?
      Jedině mně napadají dotace z EU, co jsem se setkala, ale vyřízení těchto dotací je zdlouhavé, mají docela přísné požadavky a rozhodně to nedávají na počkání. Hodně záleží na činnosti, kolik zaměstnáte lidí, z jakého jste regionu apod. To jen s čím jsem se setkala u klientů, kteří o to žádali. Síto je tam dost veliké. A taky je to hra nervů - vydržíš - nevydržíš (myšleno tu "byrokratickou buzeraci").
      O změnách zákonů nevím, ale vzhledem k finančnímu propadu v rozpočtu to nevidím, že by dotace rozdávali na počkání pro každého, kdo si vzpomene, že bude podnikat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).