Re: Prosím - DPH!!! Fakt nikdo neporadí?
Ještě bych jen dodala,bylo by vhodné ke každé takto fakturované zakázce sepsat čestné prohlášení,že se jedná o bytové potřeby s odkazem na výše uvedený paragraf.
Re: Prosím - DPH!!! Fakt nikdo neporadí?
Záleží na tom, co budete dělat a kde to budete dělat. Pokud budete provádět opravy, rekonstrukce,modernizace v bytovém prostoru tak budete tyto práce fakturovat s 5%. Je důležitý, aby to nebyly např. revize bez následných oprav, projektové dokumentace apod. Taky je potřeba si dát pozor na definici bytového prostoru. Pokud budete provádět práce např. v bytovém domě, ale nebytovém prostoru - typický příklad jsou komerční prostory bytových domů zejména v přízemí jako obchody, kanceláře apod. tak musíte dát 19%. Je potřeba taky vědět, že do snížené sazby 5 % spadají i práce v bytovém domě, ale např. ve společných prostorách - chodby, kotelny, kočárkárny apod.Pokud se ale bude jednat o nebytový dům, tak tyto společné prostory musí být v 19%. Ale byt v nebytovém domě je v 5 %.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 5. 2006 17:01
Prosím, snažil jsem se už o kousek níž, ale žádná odpověď, živnostník , obor stavebnictví, stavební práce při výstavbě nové bytové jednotky mám fakturovat s 19 nebo 5% DPH? Podle zákona mi to není moc jasné, přestože jsem ho celý projel, moc a moc děkuji.