Re: Nákup a následný prodej stravenek-za
být vámi, tak vynechám účtování do nákladů interním dokladem na 527, protože pokud vám účastníci uhradí celou výši stravenek, pak to pro vás vlastně náklad není stejně jako vám nevznikne výnos. Úhradu bych účtovala rovnou na 213/211 (ubyly mi stravenky, které mi účastníci zaplatili)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2006 9:55
Dobry den,chtela bych se zeptat:jako firma jsme zajistovali skoleni.Pro ucastniky jsme zajistili stravenky á 60,-,nakup 213/321,placeno 321/211.Jak prosim zauctuji az mi prijdou ucastnici skoleni strav.á 60,-zaplatit?211/? a interni dokl.zauctuji 527/213????Dekuji za odpoved,pripada mi to cele divne,mam dojem,ze takto uctovat strav.nejdou,vzdy jsem uctovala o stravenkach pro zamest.45%a 55%,ale ted si opravdu nevim rady,protoze to zamestnanci nejsou,proste jsme pro ne nakoupili strav. a oni nam je v cele hodnote maji uhradit.Diky Dasa