Závislá činnost a ŽL

• (neregistrovaný)

1. 6. 2006 7:52

Mám závislou činnost - zaměstnanec a mám ještě ŽL. Zatím však nemám příjmy ze živnosti. Chtěl jsem se zeptat, zda si roční daňové přiznání musím dělat sám nebo je povinnen ho udělat zaměstnavatel.
    Slyšel jsem názor, že si ho musím dělat já protože nemám pozastavenou živnost. Dallší názor byl, že ho dělá zaměstnavatel, ale musím napsat na žú, že nemám příjmy z živnosti(to se mi nezdá).
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2006 8:10

Šárka (neregistrovaný)

Re: závislá činnost a ŽL
      zaměstnavatel není povinnen za svého zaměstnance podávat daňové přiznání,je to jeho dobrá vůle.Pokud máte živnost můžete se domluvit se zaměstnavatelem a jako přílohu přiložit čestné prohlášení,že jste ze živnosti neměl žádné příjmy.

• 1. 6. 2006 8:22

Kamil (neregistrovaný)

To platí i když jsem se již zaregistroval na fú????
      Někde jsem čet, že pokud se zaregistruji na fú, tím jsem začal podnikat a musím si dělat DP sám i když jsem neměl z živnosti příjem Jinak je to prý prokud se nezaregistruji tudíž zatím jsem podnikat nezačal.

• 1. 6. 2006 12:05

Zdena (neregistrovaný)

Pokud máte příjmy pouze ze závislé činnosti (a žádné další nad 6.000,-/rok), pak si necháte u zaměstnavatele udělat roční zúčtování daně jako ostatní zaměstnanci. Na FÚ můžete poslat čestné prohlášení, že jste ve zdaňovacím období neměl příjmy ze živnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).