Re: DPČ a zdravotní pojištění
pokud jí je v HPP odváděno pojistné alespoň z MM, vy jí odvedete pouze z toho, co si u vás vydělala, ale je vhodné mít potvrzení od jejího zaměstnavatele, že jí je odváděno pojistné alespoň z minimální mzdy. Pokud by byla osobou, za kterou je plátcem pojistného stát (poživatelka důchodu, na rodičovské dovolené, student ap.), nemusíte mít potvrzení od zaměstnavatele, stačí i potvrzení dokládající osobu, za kterou je plátcem pojistného stát, v tom případě také neplatí minimální VZ. K 1. případu - potvrzení zaměstnavatele-pokud vám ho dají, jste v pohodě, pokud odmítnou, což je bohužel jmohou - zákon jim toto neukládá, alespoň její čestné prohlášení.Já mám zkušenost dobrou, mzdovky spolupracují, potvrzení mám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2006 8:21
Přjali jsme na výpomoc na DPČ paní, která je jinde zaměstnána na plný úvazek. U nás si vydělala 5800-Kč. Nevím přesně, jak vypočítám zdravotní pojištění:
1. z 5800,-Kč a vyžádám si potvrzení, že z hlavního PP platí z minimální mzdy
2. nebo musím navýšit vyměřovací záýklad na minimální mzdu.
Děkuji Eva