Rodičovský příspěvek X nemocenská

• (neregistrovaný)

1. 6. 2006 15:06

Dobrý den,
    jsem na MD dovolené, pobírám rodičovský příspěvek a zároveň jsem si přivydělávala. Nyní jsem těhotná a protože je toto těhotenství rizikové,jsem na neschopence. Chtěla bych se zeptat,jestli i nadále budu mít nárok na rodičovský příspěvek.Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2006 10:23

Petra (neregistrovaný)

Re: Rodičovský příspěvek X nemocenská
      Protože jste na neschopence, rodičovský příspěvek se Vám přerušuje, tuto záležitost byste měla ohlásit na příslušný úřad sociální podpory dle místa Vašeho bydliště.

• 2. 6. 2006 11:40

Jiřka (neregistrovaný)

Rodičovský příspěvek nenáleží pouze tehdy, jestliže dítě dáváte do předškolního zařízení na více než stanovenou dobu nebo pokud pobíráte peněžitou pomoc v mateřství (nebo nemocenské dávky nahrazující peněžitou pomoc v mateřství) nebo jste více než 3 měsíce hospitalizovaná. A i v tom případě by si mohl o rodičovský příspěvek požádat manžel. Zkrátka, můžete pobírat mzdu nebo nemocenské dávky. Pokud splňujete výše uvedené podmínky, rodičovský příspěvek normálně náleží až doby, než zase začnete pobírat mateřskou. Naposledy Vám bude náležet za ten měsíc, ve kterém začnete pobírat mateřskou, pokud to nebude od prvního.

• 2. 6. 2006 12:29

Anna (neregistrovaný)

Dítě do školky nedávám, takže tedy dál mohu pobírat i rodičák i nemocenskou,jestli jsem to správně pochopila?

Děkuji.

• 2. 6. 2006 21:55

Jiřka (neregistrovaný)

Ano.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).