Re: Postoupení pohl.-účtování s.r.o.
Ti, co si postupují fakturu, mají povinnost oznámit dlužníkovi, že jejich věřitel se změnil a tím vše končí. Pro Vás jsou stejné povinnosti jako doposud, tj. úhrada podle data splatnosti, v účetnictví si změníte jedině, jak je napsáno výše, věřitele a to je vše.
Opačně, pokud dlužník postupuje fakturu, musí mít souhlas věřitele.
Re: Postoupení pohl.-účtování s.r.o.
Jenom doupřesním - problém není na naší straně, my své závazky plníme a ve splatnosti. Problém měl ten postupitel a proto ty své vydané postupuje osobě uvedené v oznámení o postoupení. Mě šlo o to, na které DIČo a IČO to mám naúčtovat. Jestli na původní a pak to nějakým vnitřním dokladem převést na postupníka, nebo to naúčtovat rovnou na postupníka, nebo to naúčtovat na postupitele a jen hradit na postupníka..... abych dodržela nějaký účetní předpis či dodatek, který teď při prostudování zákonu se mi nedaří najít....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2006 16:11
prosím o radu - dostala jsem došlou fakturu od našeho dodavatele služeb (moje došlá) a s ní zároveň dopis, kterým mi oznamuje postoupení této jeho pohledávky jiné společnosti. Jak toto já proúčtuji? (postupuje v plné výši)... Jediné co je mi z tohoto jasné je, bych měla hradit postupníkovi.(Jsme s.r.o. v plném rozs.)
Omlouvám se za tento školácký dotaz, ale bohužel jsem se s tímto dosud nesetkala.. a nejsem ani postupitel ani postupník... tadyhle ty varianty jsem našla jak zaúčtovat. Děkuji za rady