Re: Nákupy za velkoobchodní ceny
Je sice hezké, že Vám slečna nebo paní Jana říká "bez problémů". Ano bez problémů to je, protože v tomhle státě je bordel a finanční úřady nedělají co mají. Jsem také OSVČ a v jednom velice zajímavém článku (myslím že Mladá fronta, ale už asi 3 roky zpátky) jsem se dočetla, že zboží zakoupené v registrovaném velkoobchodu (např. Makro) za velkoobchodní ceny by mělo být buď dále prodáno nebo určeno do nákladů. Nějaký pojem jako osobní spotřeba podle účetné neexistuje a proto mě vždy doráží argumenty lidí, kteří ve velkoobchodu koupí jeden balík vody, jeden rozbalený jogurt apod, že to mají pro osobní spotřebu. Samozřejmě něco se dá schovat, znám lidí, kteří své nákupy jídla ve velkoobchodu schovají za pohoštění pro zákazníky apod. Ale mělo by platit, to co jsem zmínila výše, ale u nás na to opravdu nikdo nekouká a potom spoustu nás obchodníků bohužel slyšíme: Jé no ty to máš drahý, to já si to v Makru koupím levněji. A pak máme prosperovat, když si to každý koupí ve velkoobchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2006 9:30
Je možné nakupovat za velkoobchodní ceny (po předložení ŽL) v případě, že zboží není určeno k dalšímu prodeji a není placeno z firemních prostředků? Jsem OSVČ.