Výpověď par. 46c

• (neregistrovaný)

2. 6. 2006 15:01

Prosím o radu, dostala jsem výpověď podle par.46c) pro nadbytečnost. Ve výpovědi je uvedeno, že pracovní poměr bude ukončen ke dni 31.5.2006. Myslím si, že by tam mělo být datum až po skončení 3měsíční výpovědní lhůty tj. 31.8.2006. Nebo je to uvedeno správně? Bylo mi řečeno, že budu pracovat do konce srpna a pak dostanu ještě 2 měsíce odstupné, to si myslím, že je správně, ale zaráží mě ten datum ukončení pracovního poměru, nemá tam zaměstnavatel chybu? Děkuji předem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2006 15:27

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: výpověď par. 46c
      Jestli jste obdržela tuto výpověď v květnu, běží výpovědní
      lhůta od června do konce srpna.Co je psáno, to je dáno.
      Budou Vám muset dát výpověď znova a Váš pr.poměr skončí o měsíc déle. Je také možné dohodnout se o ukončení i dříve, avšak z těchto organiz.důvodů,které uvádíte. I při ukončení před uplynutím 3 měsíční výpovědní lhůty musíte dostat odstupné.
      Je však lepší nechat si to do takové dohody napsat(organiz.dů_
      vody a to, že bude vyplaceno odstupbé).

• 3. 6. 2006 16:00

MartaK. (neregistrovaný)

Re: výpověď par. 46c
      Proti datu 31.5.2006 se ohraďte. Není to pravda. PP končí uplynutím výpovědní doby dne 31.8.2006 (za předpokladu, že skutečně budete pracovat po celou výpovědní dobu a nedohodnete se na skončení PP dříve). Pokud máte uvedeno datum 31.5.2006, pak k tomuto datu Vás zaměstnavatel odhlásí ze sociálního a zdravotního pojištění. Doporučuji si tuto skutečnost osobně ověřit na příslušných institucích (OSSZ, zdrav. pojišťovna), protože zejména u zdravotního pojištění byste byla bez plátce pojistného a pojistné by pojišťovna vymáhala na Vás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).