Dotaz pro paní Jiřku

• (neregistrovaný)

4. 6. 2006 12:27

Hezký den paní Jiřko,
    z dotazů jsem vyčetla, že jste odborník na mzdy a tak se na Vás obracím . 1.5.nastoupil zaměstnanec jako montážní pracovník, mzu má úkolovou. za květen si vydělala 10741 Kč. Jak mám spočítat průměr pro náhrady? Toť první dotaz a další se týká výše mzdy za 1.5., když byl svátek. Byla si převzít smlouvu a dohodnout podmínky, takže v práci byla 2 hodiny. Jak jí budu tento den proplácet? Za svátek je 100% příplatek?
    Moc Vás prosím o odpověď, děkuji, taky Jiřka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2006 23:47

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Dotaz pro paní Jiřku
      Zatím budete náhrady platit průměrem pravděpodobným, protože v předešlém čtvrtletí nebylo odpracování aspoň 22 směn (nebylo odpracováno nic, protože k vám nastoupila až v květnu). Pravděpodobný výdělek určíte sama, je to výdělek, tkerý je nejvíce podobný pravdě. Můžete postupovat třeba tak, že vydělíte to, co si vydělala odpracovanými hodinami. A Vy jste jí dali pracovní smlouvu od 1.5.? Pokud nepracovala a začala pracovat až od 2.5., pak bych jí za práci neplatila nic, ale zřejmě jí budete muset dát náhradu, jako všem ostatním, kteří měli svátek. Proč jste jí nedali smlouvu až od 2.5.?

• 6. 6. 2006 12:47

Jiřka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
      Šéf připravil smlouvu od 1.5. a trval si na tom, takže já jeho rozhodnutí pouze respektuji. Teď ho to bude stát peníze. Ona ve skutečnosti nepracovala, ale ve smlouvě má uveden den nástupu 1, tak jí ho tedy zaplatíme. Mám zaplatit ale jen ty 2 odpracované a v docházce uvedené hodiny, že? A příplatek v jaké výši?

• 6. 6. 2006 19:51

Jiřka (neregistrovaný)

Psala jste, že ona nepracovala, pouze si přišla vyřídit věci. Já bych jí neplatila za práci, ale dala bych jí náhradu za svátek - jako všem, kteří v ten den měli svátek a byli doma. Tzn. úvazek krát pravděpodobný průměr na hodinu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).