Re: Pokračování v pozastavení ŽL
Takže je to asi takhle: zákon hovoří o pozastavení na nejvýše 4 roky s tím, že další pozastavení musí bezprostředně následovat. Tzn. hlídat datum a další den pádit na ŽÚ, kde mají tiskopis na další prodloužení . Samy úřednice již zasílají na FÚ, sociálku a zdravot.
Re: Pokračování v pozastavení ŽL
Úřednice ŽU pošlo oznámení pouze na FÚ a to že jste obnovil živnost neznamená, že jste zahájil. FÚ, OSSZ a ZP si stejně musíte oběhat sám, že jste opravdu i zaháji.
Jinak k tomu pozastavení, tak oni pozastaví na 2 roky, pak by se to mělo zase ohlásit jako další pozastavení, ale když jsem to konzultovala na ŽU, co dělají s lidmi, kteří se na to "vybodnou", říkala, že by se měli tvářit, jako že podnikají, ale že se tedy tváří, že mají pozastaveno. Tak jsem odešla a zase si připadala, jako v kocourkově. No, úředníci, co dodat. :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2006 10:25
Před 2 lety jsem si pozastavi ŽL. Nýní bych chtěl pokračovat v pozastavení. Co budu muset oběhat a může mě zastoupit manželka?? Děkuji.J