Řetízek

• (neregistrovaný)

5. 6. 2006 11:41

Dobrý den,

ráda bych Vás poprosila o radu. Před několika dny jsem koupila stříbrný řetízek, který za několik dní zčernal naprosto neuvěřitelným způsobem. Ve zlatnictví mě vyhodili, že se to na reklamaci nevztahuje a že si jej mohu sama na vlastní náklady nechat vyčistit.
    Dá se s tím něco dělat. Nedá se zde uplatnit vrácení výrobku do 30 dnů bez udání důvodu??

Díky předem za všechny rady

Pavla z Děčína

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2006 12:00

Hanny (neregistrovaný)

Re: Řetízek
      Domnívám se, že to je vlivem potu či pouřívané kosmetiky a na to se reklamace skutečně nevztahuje.
      Po vyčištění stejně stříbrný už nebude. Mám stejné zkušenosti.

• 5. 6. 2006 12:05

B (neregistrovaný)

Jelikož pracuji ve zlatnictví již jsem se s tímto problémem setkala. Jsme asi velmi solidní, jelikož tuto výměnu umožňujeme. Je to opravdá potem a dermatologickými přípravky. Ale může to být také složením stříbra. Jelikož v každém stříbru jsou různé příměsy. To my ani vy nezjistíme. Jen jsme se setkali s tím, že od jednoho dodavatele nám to zákazníkovi černalo, a když jsme mu to vyměnili za výrobek od jiného, zůstalo to pěkné. S tím opravdu nic neuděláte.

• 5. 6. 2006 13:17

Oldřich (neregistrovaný)

Pokud se opravdu zpotíte, tak stříbro může černat, zejména chlapi pak nosí raději zlato.

• 5. 6. 2006 13:19

Káča (neregistrovaný)

Bohužel, pokud je řetízek opravdu stříbrný, tak na zčernání se záruka nevztahuje. Jde o chemický proces, který nikdo neovlivní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).