Srážky výživného - začátečník

• (neregistrovaný)

5. 6. 2006 11:55

Dobrý den, prosím o radu.
    Zaměstnanec mi předložil rozhodnutí soudu o výši výživného s tím, že mu ho mám srážet ze mzdy a posílat na jedno číslo účtu. Jak si ale ověřím, komu vlastně to výživné posílám? Potřebuji mít sepsanou smlouvu (dohodu o srážkách?) mezi zaměstnancem a jeho bývalou manželkou, kde bude uvedeno to číslo účtu?
    Mám příslušnému soudu oznámit, že budu srážky provádět?
    Je to můj první případ. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2006 12:59

ano. (neregistrovaný)

Re: Srážky výživného - začátečník
      Určitě písemnou žádost od zaměstnance podepsanou, kde bude uvedeno: kolik, kam, jak dlouho, jak často....Soudu se nemusí nic hlásit a bývalá manželka nemusí nic podepisovat.

V naší firmě zaměstnancům zasíláme mzdu na účet a zásadně nesrážíme žádné /pojistky,výživné,st. spoření/ a zaměstnanci pak mají trvalé příkazy u svých účtů na pojistky, výživné, spoření....
      V případě, že si neví rady/ se založením např. trvalého příkazu/, tak je jasné, že jim pomohu. Ale tímto krokem se snížila administrativa
      okolo srážek. Je jasné, že pokud se jedná o exekuci, tak tu provádí
      firma!!!

• 5. 6. 2006 15:53

waldmann (neregistrovaný)

Jde-li skutečně o rozhodnutí o srážce ze mzdy, posílejte na soudem uvedený účet. Zaměstnanec si musí sám hlídat, zda výživné musí platit a sám požádat soud o úpravu výše nebo zrušení exekuce. Soudu oznámíte konec srážek skončí-li zaměstnanec pracovní poměr.

• 6. 6. 2006 17:22

Alena (neregistrovaný)

Děkuji za reakce.
      Nejedná se o příkaz k exekuci, pouze rozsudek o rozvodu a stanovení výše výživného. Zaměstnanec sám požádal, aby mu bylo sráženo. Tak co s tím? Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).