Prosím o radu mzdovou účetní

• (neregistrovaný)

5. 6. 2006 13:02

Naše zaměstnankyně je do 8.6.2006 na mateřské dovolené, z roku 2005 má 20 dnů nevybrané dovolené, jelikož ona neví o možnosti vyčerpání v návaznosti na MD, chci ji o tom informovat, aby zbytečně o dovču nepřišla. Po vyčerpání bude čerpat RD. Za rok 2006 má také celých 20 dnů dovolené nebo RD jí nárok krátí??? Myslím, že v případě návaznosti na MD má nárok za r.2006 na celých 20 dnů dovči, ale jistá si nejsem.
    Prosím, poraďte mi někdo na kolik dní dovolené má nárok?
    Co je potřeba ještě v souvislosti s čerpáním dovči udělat? Musí se to někam hlásit?
    Můžu také poprosit o vypsání konkrétních dat, kdy bude čerpat dovču? Jsou tam státní svátky a to se dovča přerušuje taktéž na víkendy, ale mzdový program svátky proplácí a já nevím zda to v případě této zaměstnankyně je správné???

Je to můj první případ tak děkuji moc za trpělivost

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2006 15:43

waldmann (neregistrovaný)

Re: Prosím o radu mzdovou účetní
      Mateřská dovolená se započítává do podmínky 60 směn pro nárok na dovolenou. Takže může čerpat dovolenou loňskou i celou letošní, svátky dostane zaplacené jako svátek. Takže těch 40 dnů se jí protáhne do 7.8. Nikam to nemusíte hlásit, pobírá RP a tak za ni platí "zp" stát i po dobu dovolené. Budete odvádět z dosaženého výdělku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).