Příjmy v pokladně DE

• (neregistrovaný)

5. 6. 2006 13:53

dobrý den,
    v roce 2005 jsem zapomněla v DE uvést, že mi do pokladny složenkou přišly nadměrné odpočty u dph 1,2,3Q/05. mám uvést na dodatečném DPFO05 nebo není taková chyba?
    mockrát děkji za Vaši odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2006 13:57

Eva M. (neregistrovaný)

Re: příjmy v pokladně DE
      Nadměrný odpočet DPH není zdanitelným příjmem z hlediska daně z příjmů. Na výši DPFO05 to tedy nic nemění a není tedy důvod podávat dodatečné přiznání. Pro pořádek si to zaevidujte aspoň zpětně, kdybyste to někdy hledala, ať to najdete, ale jinak se tím netrapte :-)

• 5. 6. 2006 14:25

eeva (neregistrovaný)

Děkuji za milou odpověď.
      A to jsem zjistila, že jsem udělala ještě jednu chybu, nezaúčtovala jsem příjmy,kterí jsou zdanitelné ve výši 60.000,-.pán klient mi nepředal příjm.pokl.dokl.vyšla -300.000ztráta za rok 2005, ale je to v nezapl. závazcích na tiskopise k DPFO a výše ztráty je chybná. na toto se chystám udělat dodatečné DP, ale nevím, jestli jen rozdíly se píší do těchto chybných kolonek.
      a na soc a zdr.pojištovnu, jen zavolám, protože výsledky to nemění.
      děkuji ještě jednou za odpověd.

• 5. 6. 2006 14:36

Eva M. (neregistrovaný)

Dodatečné přiznání na snížení ztráty byste podat měli, to je jasné. Do dod.přizn. k DPFO se píší celá čísla = tak, jak to mělo být správně. Naproti tomu na dod.přizn. k DPH se píšou jen rozdíly.

S přehledy si nejsem jistá, jestli je povinnost je podávat, když se fakticky nic nemění (ztráty se pro účely pojistného nezohledňují). Asi bych ty přehledy nepodávala, ale třeba mě někdo opraví a odkáže na příslušné §§, proč to musí být :-)

• 5. 6. 2006 16:40

Zdena (neregistrovaný)

Také bych přehledy nepodávala i když je to povinnost podle § 15, odst. 2 zákona 589/1992 Sb o pojistném na sociální zabezpečení. Zdravotku jsem nehledala, ale počítám, že to bude stejné. Nepřímo se předpokládá, že se změnou příjmů a výdajů přijde i změna pojistného, což v případě ztráty nehrozí:-) Pro informaci jsem přísl. ustanovení nakopírovala.

(2) Změní-li se na základě dodatečného nebo opravného daňového přiznání údaje o výši příjmů ze samostatné výdělečné činnosti nebo výdajů vynaložených na jejich dosažení, zajištění a udržení, které osoba samostatně výdělečně činná uvedla v přehledu podle odstavce 1, je povinna tyto změny ohlásit příslušné okresní správě sociálního zabezpečení nejpozději do osmi dnů ode dne, kdy se o takové změně dověděla; k tomu používá tiskopisu pro podání přehledu podle odstavce 1. Tato správa je na základě tohoto ohlášení povinna písemně oznámit osobě samostatně výdělečně činné novou výši nejnižšího měsíčního vyměřovacího základu pro stanovení záloh na pojistné a pojistného na nemocenské pojištění, výši dlužného pojistného na důchodové pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, výši přeplatku na pojistném na důchodové pojištění a způsob stanovení výše dlužného pojistného nebo přeplatku na pojistném na důchodové pojištění.

• 5. 6. 2006 17:09

Zdena (neregistrovaný)

A víte co? Nebuďte lumpové a radši ten podělaný přehled podejte, přijde to levněji:-)))) Myslela jsem, že vyměřují penále jen za dlužné pojistné, ale oni také můžou dávat pokuty za neplnění povinností. Při neplnění povinností uvedených v § 15 hrozí pokuta 20.000,- (§ 22 výše uvedeného zákona).

• 5. 6. 2006 20:04

eeva (neregistrovaný)

ještě jednou děkuji a vše už vím jak a co.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).